Gabbiadini odabrao dvojicu najboljih napadača u Seriji A
Foto: EPA

Zaboravio Džeku

Gabbiadini odabrao dvojicu najboljih napadača u Seriji A

Napadač Southamptona Manolo Gabbiadini je u razgovoru za italijanske medije govorio o Seriji A, koju je zimus napustio kada je iz Napolija stigao u Premiership.

Prema njegovom mišljenju, trenutno nije moguće odrediti najboljeg napadača italijanskog prvenstva, pa je morao odabrati dvojicu.

Manolo Gabbiadini se odlučio na Gonzala Higuaina i Driesa Mertensa, što je prilično zanimljiv izbor s obzirom da je trenutno najbolji strijelac Serije A naš Edin Džeku, a tu su još Andrea Belotti, Mauro Icardi...

"U Seriji A igra mnogo sjajnih napadača, a zanimljivo je što su svi, na neki način, različiti. Ako mogu odabrati dvojicu, neka to budu Higuain i Mertens. Oni se mnogo razlikuju po stilu igre, ali riječ je o fantastičnim napadačima. Igrao sam sa obojicom u Napoliju i dobro poznajem njihove kvalitete", rekao je Gabbiadini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na listi strijelaca u Seriji A vodi Džeko sa 27 golova, a slijede ga Belotti i Mertens sa po 25, Higuain i Icardi sa po 24, Immobile sa 22...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi