Kraj sage: Gabbiadini konačno ima novi klub?

Na korak od Southamptona

Kraj sage: Gabbiadini konačno ima novi klub?

Endin Čaušević

Italijanski napadač Manolo Gabbiadini već nekoliko sedmica nalazi se na izlaznim vratima Napolija.

Čelnici italijanskog kluba nezadovoljni su njegovim partijama od dolaska iz Sampdorije, pa su mu poručili da već u januaru može promijeniti sredinu. Iako se špekulisalo da bi Gabbiadini mogao ostati u Italiji, čini se da će na kraju ovaj napadač svoju karijeru nastaviti u Premiershipu.

Engleski Sky Sports večeras je prenio da je Gabbiadini stigao na ljekarske preglede u Southampton. On bi ljekarske preglede trebao odraditi ujutro nakon čega će potpisati ugovor sa ovim engleskim klubom.

Navodno, Southampton će za usluge ovog italijanskog napadača Napoliju platiti oko 20 miliona eura. Engleski klub će prvo platiti 17,5 miliona, a na kraju sezone još 2,5 miliona eura plus bonusi ukoliko Gabbiadini postigne određeni broj golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gabbiadini je ove sezone u dresu Napolija nastupio na 13 utakmica u Seriji A, te je tri puta zatresao mrežu protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije