"U Napoliju sam se osjećao bijedno jer sam bio odbačen"

Gabbiadini otvorio dušu

"U Napoliju sam se osjećao bijedno jer sam bio odbačen"

Italijanski napadač Manolo Gabbiadini preporodio se otkako je iz Napolija prešao u Southampton.

U četiri utakmice u dresu Svetaca, Gabbiadini je postigao čak šest pogodaka a iskreno je priznao da ni sam nije očekivao da će njegov početak biti tako dobar.

"Zaista nisam ni najmanje očekivao da ću ovako startati u novom klubu. Stigao sam u potpuno drugačiji fudbalski sistem, ovdje je sve drugačije u odnosu na ono gdje sam bio do sada, počev od grada pa do saigrača", započeo je Gabbiadini, koji je potom progovorio o problemima s kojim se susretao u Napoliju:

"Moram biti iskren i reći da više nisam mogao izdržati da budem tamo. Osjećao sam se stvarno bijedno, a poslije utakmica sam bio tužan i usamljen jer se uopšte nisam osjećao kao dio ekipe. Nisam ni uživao u pobjedama tima jer sam nekako uvijek bio odbačen".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sada su se stvari promijenile i moram se zahvaliti saigračima i treneru. Stvarno su me odlično prihvatili i drago mi je što sam dokazao samome sebi da mogu igrati fudbal", zaključio je sjajni Gabbiadini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi