HNK Zadar pobjednik Memorijalnog turnira "Andrija Anković"
FOTO: NK GOŠK/Facebook

U Gabeli

HNK Zadar pobjednik Memorijalnog turnira "Andrija Anković"

Haris Zilić

U Gabeli je danas završen Memorijalni turnir "Andrija Anković". To je bilo 34. izdanej po redu, a i ove godine turnir je bio međuanrodnog karaktera, nastupili su timovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Do trofeja došao je HNK Zadar koji je u finalu savladao NK jadran Luka Ploče, dakle u finalu je bio duel dva tima iz hrvatske.

Do trećeg mjesta došla je ekipa Sutjeske iz ikšića koja je u utakmici za treće mjesto deklasirala domaćina GOŠK sa 5:0.

Pobjednik 34. Memorijala Andrija Anković je 🥇HNK Zadar! 🥈NK Jadran LP 🥉FK Sutjeska 🦁 NK GOŠK Čestitke i hvala sudionicima 34. Memorijala Andrija Anković!

Posted by NK GOŠK Gabela on Saturday, February 3, 2024

Turnir je prošao u sjajnoj organizaciji i još se jednom pokazalo da je među najvrijednijim turnirima na ovim prostorima kada su u pitanju zimske pripreme.

Domaćini su se zahvalili učesnicima. Što se tiče organizacije mogu biti zadovoljni, ali i ne zbog rezultata GOŠK-a koji je odigrao dvije loše utakmice.

Oglasi

Karačić dao komentar nakon lošeg vikenda

Nakon meča protiv Sutjeske trener Gabeljana Toni Karačić bio je s pravom razočaran i dao je svoje viđenje.

"Ne možemo biti zadovoljni. Ni rezultatski, ni igrom, a jedina dobra stvar je što ovo nisu utakmice za bodove. Nema opravdanja, slabo smo odigrali turnir i ovo će nam biti dobra lekcija da izvučemo nešto pozitivno.

Nadam se da ćemo koliko toliko biti kvalitetniji u nastavku sezone", rekao je Karačić.

"Mislim da smo dobro udarili od zemlju, pa ako reakcija ne bude kvalitetna, neće biti dobro", dodao je trener koji je u Gabeli naslijedio Denisa Ćorića.

GOŠK narednog vikenda gostuje u osmini finala Kupa BiH kod NK Jedinstvo. Sedam dana kasnije Gabeljani će u goste Igmanu u prvom kolu nastavka sezone. Važan meč za oba tima u borbi za opstanak, pa će biti itekako zanimljivo u Konjicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi