Gabigol dogovorio posudbu?
Foto: EPA

Prelazi u Sampdoriju

Gabigol dogovorio posudbu?

Midhat Šljivak

Napadač Intera Gabriel Barbosa, poznatiji kao Gabigol, napustiće klub ovog ljeta.

Iako je pred početak prošle sezone brazilski napadač stigao kao veliko pojačanje iz Santosa za gotovo 30 miliona eura, njegovo dovođenje se ispostavilo kao veoma loš potez.

Mladi fudbaler, koji će u augustu napuniti 21 godinu, nije upisao nijedan meč od prve minute u prošloj sezoni, a novi trener Luciano Spalletti mu ne garantuje minutažu u narednoj.

Gabigol će tako vjerovatno otići na posudbu. Najveće izglede za njegovo dovođenje ima Sampdorija, koja je ostala bez Patrcika Schicka (Juventus) i Luisa Muriela (Sevilla), te im je napadač neophodan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Brazilac bi sigurno dobio priliku za igru u ovom timu i možda bi konačno pokazao da se radi o zaista odličnom napadaču.

Protekle sezone je nastupio u devet utakmica za Nerazzurre i postigao je jedan gol.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi