Bivši fudbaler GNK Dinamo Zagreb: Odbio je Real Madrid, pa postao rezerva u svom klubu

Brazilac se nije usrećio

Bivši fudbaler GNK Dinamo Zagreb: Odbio je Real Madrid, pa postao rezerva u svom klubu

Eldar Ganibegović

Rijetki su igrači koji odbijaju poziv Real Madrida. Brazilski defanzivac je uradio upravo to, a nakon toga je postao rezerva u svom klubu.

Real Madrid se na početku sezonu susreće s velikim problemima kada je u pitanju zdravstveni bilten igrača. Nekolicina ih je povrijeđeno, a najgore su prošli Courtois i Militao.

Golman i stoper Real Madrida pokidali su križne ligamente koljena i pred njima je duga pauza do povratka na teren. Kraljevi su doveli novog golmana, ali ne i stopera.

Iz Chelseaja je u glavni grad Španije stigao Kepa Arrizabalaga, a što se tiče stopera, Carlo Ancelotti donio je hrabru odluku.

Međutim, prije toga, želja Real Madrida bila je da dovedu 26-godišnjeg brazilskog defanzivca iz Arsenala. U pitanju je Gabriel Magalhaes.

Oglasi

Nije čest slučaj da neki igrač odbije Real Madrid, a ovaj dečko rođen u Sao Paulu je uradio upravo to i, čini se, pogriješio.

Iako je prošle sezone bio starter, u prve dvije utakmice Premier lige ove sezone Mikel Arteta ga je ostavio na klupi što sigurno nije očekivao.

Bez obzira na to, kako prenosi Mundo Deportivo, Brazilac je istrajan u tome da se bori za prvih 11 u Arsenalu i još uvijek nije požalio što je odbio Real Madrid. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gabriel dos Santos Magalhães, kako mu je puno ime, u Arsenal je stigao za 26 miliona eura iz Lillea 2020. godine, a igrao je još za drugu ekipu GNK Dinamo Zagreb i Troyes na posudbama, te za Avai u rodnom Brazilu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi