Dinamo ostao bez još jednog važnog igrača, ali slavi pojačanje iz Bayerna

Pojačat će vezni red

Dinamo ostao bez još jednog važnog igrača, ali slavi pojačanje iz Bayerna

Edmir Škorić

Luka Stojković nedavno je stigao u Dinamo, ali se povrijedio i slijedi mu pauza od nekoliko mjeseci.

Na zagrijavanju uoči derbija Dinama i Rijeke nastradao je Stojanović, a kasnijim pregledima ustanovila se da je riječ o ozbiljnijoj povredi.

"Današnjim pregledom ustanovljeno je da je Luki stradao prednji križni ligament koljena, te da će izbivati s terena nekoliko mjeseci", objavili su iz Dinama i zaželjeli Stojkoviću brzi oporavak.

Stojković je ovog ljeta uz Lukasa Kačavendu pojačao Dinamo i odigrao sjajan meč protiv Sparte Prag prošlog četvrtka na Maksmiru, ali nekoliko dana kasnije se povrijedio.

Ipak, ima pored te, puno dobrih vijesti za sve u Zagrebu. Osim što je Bruno Petković potpisao novi ugovor i time završio glasine oko mogućeg odlaska iz kluba, na Maksimir dolazi igrač Bayerna, 19-godišnji Gabriel Vidović.

Oglasi

Vidović bi u Dinamo trebao doći na posudbu s tim da Modri mogu da otkupe njegov ugovor za četiri miliona eura.

Ovaj 19-godišnji ofanzivni vezni popunit će prazninu koja je nastala odlaskom Luke Ivanušeca u Feyenoord.

Vidović je mladi hrvatski reprezentativac i na šest utakmica dao je dva gola. Bayern ga je prošle sezone posudio Vitesseu, a igrač je ponikao u njemačkom velikanu i prošao je gotovo sve selekcije Bavaraca.

Za prvi tim Bayerna je u Bundesligi uspio sakupiti četiri nastupa i upisati jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo da je Dinamo ranije ostao osim bez Ivanušeca i bez defanzivca Josipa Šutala, ali i golmana Dominika Livakovića. Šutalo je potpisao za Ajax, a Livi je otišao u Fenerbahče kod Edina Džeke i Dušana Tadića.

Modri su iako oslabljeni dobili sa 3:1 Spartu na Maksimiru i nalaze se na korak od plasmana u grupnu fazu Evropske lige. Revanš ih očekuje u četvrtak navečer u Češkoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi