Je li se Petković oprostio od Maksimira? Jakirovićeve riječi izazivaju enigmu!
Foto: Ronald Goršić/Cropix

Briljirao protiv Rijeke

Je li se Petković oprostio od Maksimira? Jakirovićeve riječi izazivaju enigmu!

Admin Čaušević

Bruno Petković je već mjesecima na izlaznim vratima Dinama, baš kao što je to bio Dominik Livaković koji je na kraju potpisao za Fenerbahce poslije transfer sage koja je trajala nekoliko sedmica. 

Petković je bio briljantan protiv Rijeke. Gol iz penala i sjajna asistencija su potvrda klase novog kapitena zagrebačkih Modrih koji možda i neće predugo nositi kapitensku traku najuspješnijeg hrvatskog kluba.

Da li je odlični napadač protiv Rijeke odigrao svoj posljednji meč na Maksimiru teško je reći. Iskusni golgeter je na raskrinici i još uvijek vaga da li ići ili ostati.

Turski mediji pišu da će za transfer biti kritična naredna dva dana. Nenad Bjelica insistira na transferu već 2.5 mjeseca.

Trabzonspor je spreman Petkoviću ponuditi godišnju platu od oko miliona eura što je dvostruko više nego što zarađuje na Maksimiru (600.000 eura).

Oglasi

A da li će Petković otići, odgovor na pitanje dao je i trener Sergej Jakirović koji ne krije da želi zadržati napadača Vatrenih, ali...

"Bruno Petković nam puno znači, ponovno je to pokazao", kazao je bivši strateg Zrinjskog te odigrao na "emocije":

"Želimo da bude s nama, da nas kapetanski vodi. On je reprezentativac i to je važno, zato ima kapitensku traku. Iz utakmice u utakmicu to pokazuje, jako mi je drago zbog toga. On je igrač Dinama s važećim ugovorom, ja računam na njega i to nije floskula."

Dinamo za Petkovića želi pet miliona eura, dok je Trabzonspor spreman platiti između tri ili četiri miliona eura. Slično je bilo i sa Livakovićem koji je na kraju otišao za cifru od 6.6 miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj 28-godišnjak je bez sumnje uz Marka Livaju najbolji igrač HNL-a i njegov odlazak bi predstavljao ozbiljan udarac za Modre koji su ostali bez niza važnih igrača.

Ranije su Maksimir osim Livakovića napustili Josip Šutalo i Luka Ivanušec što je u kasu prvaka Hrvatske donijelo oko 40-ak miliona eura.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi