"Gadi mi se ova odluka sudije, Hrvati su zaslužili bolje od ovog"
(Foto: EPA)

Keane sudiju nazvao idiotom

"Gadi mi se ova odluka sudije, Hrvati su zaslužili bolje od ovog"

Midhat Šljivak

Dosta kontroverzi izazvao je dosuđeni penal za Francusku protiv Hrvatske u finalu Svjetskog prvenstva.

Argentinac Nestor Pitana je u finišu prvog dijela dosudio penal nakon što je Ivan Perišić igrao rukom u kaznenom prostoru, a mnoge poznate ličnosti tvrde da penala nije bilo.

Među njima je i Roy Keane koji je kao i uvijek bez dlake na jeziku rekao.

"Fudbal je najljepša igra na svijetu, ali ta odluka mi se gadi. Stvarno mi se gadi. Hrvatski igrači su zaslužili bolje od toga. To je smiješna odluka. Sramotno. Taj sudija nikad nije igrao fudbal", rekao je Keane koji je sudiju nazvao idiotom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da li je bio penal, prosudite sami?

Top Komentari

Jaa
Sta se kome gadi. Ruka uz tijelo nije bila, ko mu je kriv sto se nezna kontrolisati i paziti. Kontakt je bio sa rukom i loptu je skrenuo. Sta je problem?
18 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi