Na kopačke je stavio zastavu "zabranjene zemlje", sada ne može igrati Ligu prvaka!

Kamerunac nije dobio vizu

Na kopačke je stavio zastavu "zabranjene zemlje", sada ne može igrati Ligu prvaka!

A. Čaušević

Švicarski klub Servette se oglasio nakon što veznjak Gael Ondoua, ruski državljanin,nije mogao dobiti  vizu od britanskih vlasti uoči utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv Glaskog Rangersa na Ibroxu.

Kamerunski internacionalac odrastao je u Rusiji i dospio je na naslovnice tokom prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva noseći zastavu ove zemlje na svojim kopačkama.

Kako su između Velike Britanije i Rusije odnosi zahladili nakon starta ruske agresije na Ukrajincu Ondua nije dobio dozvolu za ulazak na Ostrvo.

Švicarskoj ekipi već nedostaje sedam igrača zbog povreda i suspenzije, a problemi trenera Renea Weilera u prvoj utakmici samo su se povećali.

Predstavnici Servettea nisu željeli ulaziti u detalje, ali su izdali saopštenje u kojem se između ostalog navodi: "Klub žali zbog ove situacije i podržava svog igrača i njegov saigrače, koji će se morati nositi bez važnog igrača u nesportskih razloga'".

Oglasi

U saopštenju se navodi da je Servette dvije sedmice pokušavaao pronaći rješenje i da je zatražio pomoć SFA-e, međutim sa druge strane nije bilo sluha.

Ondoua je postao osmi igrač Servettea koji neće konkurisati za utakmicu protiv viceprvaka Škotske u historijskoj prilici da se izbori grupna faza Lige prvaka.

Napadač Enzo Crivelli suspendovan je nakon što je isključen u prošlosedmičnoj pobjedi nad Genkom, utakmici u kojoj je povrijeđen i prvi golman Jeremy Frick.

Kopačke koje je Ondua koristio na Svjetskom prvenstvu su na sebi imale rusku zastavu

Desni bek Keigo Tsunemoto je izvan terena mjesec dana, dok je njegova rezerva, Theo Magnin, također van stroja. Bh. reprezentativac Miroslav Stevanović, Alexis Antunes i Alexander Lyng nedostaju zbog povreda.

Ondoua se prije nekoliko mjeseci javno žalio kako u Hannoveru uopšte nisu imali sluha za njega jer je nosio zastavu Rusije na svojoj kopački tokom nastupa na Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Klub više ne računa na mene. Bez obzira što sam igrao na Svjetskom prvnestvu, bez obzira na suspenzije drugih igrača, bez obzira što defanzivci igraju u veznom redu. Bez obzira na niz poraza. Nema šansi da ću zaigrati do kraja sezone", govorio je on.

U Hannoveru su na kraju ostali pri svom, pa je Ondua završio u Servettu kao slobodan igrač, međutim kako sada stvari stoje san da zaigra Ligu prvaka će mu biti uskraćen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije