Debitovao kod Guardiole u Barci, igrao za Manchester City, ali danas je dotakao dno

Obećavao mnogo, dao premalo

Debitovao kod Guardiole u Barci, igrao za Manchester City, ali danas je dotakao dno

Edmir Škorić

Možda je pregrubo reći da je dotakao dno, ali definitivno je prenisko pao.

Gai Assulin je prije desetak godina bio jedan od najvećih talenata na Starom kontinentu, a bio je najmlađi reprezentativac Izraela, no nikada nije do kraja iskoristio svoj potencijal, bez obzira što mu novca ne nedostaje jer je imao ugovore sa mnogim klubovima.

Ponikao je u Barceloni, debitovao kod Pepa Guardiole 2009. godine, pa otišao u Manchester City, kasnije je posuđen Brightonu, onda se vratio u Španiju gdje je igrao za Racing Santander, bio i u Granadi (bez nastupa), Mallorci, u Izraelu igrao za Hapoel, bio član još Sabadella, Kairata, zatim je u Rumuniji igrao za Politehnicu Iasi, da bi nedavno potpisao za Unipomeziju, ekipu koja nastupa u 4. italijanskoj ligi.

Za Gaija mnogi nisu čuli, no on u svojoj biografiji ima da je bio član Barcelone i Manchester Cityja, makar ne odigrao nijedan zvanični meč za te timove.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CCePh7pnaN_/[/instagram]

Svojevremeno je imao nadimak "izraelski Messi", a Thiago Alcantara ga je opisao kao "najtalentovanijeg igrača kojeg sam ikada vidio u La Masiji".

Oglasi

"Ljudi vole praviti usporedbe u nogometu; to je nešto što rade cijelo vrijeme i za mene je to veliki kompliment, ali Messi je najveći nogometaš u povijesti i glupo je bilo da me porede s njim. Ponekad nije dobro ako to shvatite na pogrešan način, jer se očekuje da istrčite na teren i radite isto što i Messi. U koji god klub otišao, vidjeli su da me uspoređuju s Messijem, pa su mislili da ću biti Messi i zabijati 50 golova godišnje, tako da ta usporedba u to vrijeme nije bila tako pozitivna", rekao je on u jednom intervjuu.

"Sve što sam radio u svojoj karijeri očito je povezano s nogometom koji sam naučio u Barceloni, a posebno kojeg je trenirao Pep. Pokazao mi je pokrete i kako treba raditi na terenu. Kad god igram, pokušavam unijeti te elemente u svoju igru; pokreti, ići jedan na jedan, pomagati timu u odbrani, tako da sam sve to naučio u Barceloni. Bio sam jako sretan što sam učio od najboljih".

[instagram]https://www.instagram.com/p/BnrTZeenaHC/[/instagram]

Assulinova karijera često se prepričava kao karijera mlade zvijezde koja su kupovali u Football Manageru, ali realnost je da je Assulin uživao u velikim usponima i padovima koji dolaze s tako burnom industrijom kao što je profesionalni nogomet.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kao klinac sam odrastao u Izraelu, u malom gradu i moj san je bio igrati prvi nogomet za profesionalni klub. Otac me gurao jer je stvarno vjerovao u mene. Nikada nisam mislio da ću zaigrati za prvi tim Barcelone – to je bilo tako daleko od mog sna. Maštao sam samo da ću igrati za normalan klub, ali stvari su išle sve bolje i bolje, pa sam to i postigao, tako da će to uvijek ostati sa mnom. Bio sam najmlađi igrač koji je predstavljao reprezentaciju Izraela, što je nevjerojatan uspjeh", dodao je Izraelac.

[instagram]https://www.instagram.com/p/BeF3qHzBSh_/[/instagram]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Torres9
Ja se godinama pitam ,gdje je ovaj igrač
0 0
Mirsad1705
Čuj ima u biografiji da je bio član Barselone i Mančester Sitija - a nije odigrao nijedan zvaničan meč? Mogao je tako da se prošeta još kojim klubom (a da ne odigra nijedan meč), koja korist? Šta može kupiti za to?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi