Gakpo konačno progovorio o transferu: Ako dođu, uz Božiju pomoć...

Sasvim iskreno odgovorio

Gakpo konačno progovorio o transferu: Ako dođu, uz Božiju pomoć...

Esmer Oštraković

Nakon što su se razišli Cristiano Ronaldo i Manchester United, tim iz Engleske je odmah krenuo u potragu za njegovom zamjenom, a izbor je navodno pao na reprezentativca Nizozemske.

Dok traje Svjetsko prvenstvo u Manchester Unitedu ne sjede skrštenih ruku, a mediji su prenijeli informacije kako su krenuli pregovori sa Codyjem Gakpom.

Radi se o reprezentativcu Nizozemske koji je zablistao na utakmicama svoje reprezentacije na ovogodišnjem Mundijalu.

Put na Svjetsko prvenstvo izborio je nakon sjajnih nastupa koje je pružao u domaćem prvenstvu, ali i na evropskoj sceni za svoj PSV.

Gakpo je postigao 13 golova i upisao 17 asistencija za PSV ove sezone u 24 nastupa, te je tako privukao pažnju brojnih klubova.

Onaj koji ga najviše želi navodno je Manchester United, te se očekuje kraj Svjetskog prvenstva kako bi transfer bio završen.

Oglasi

Ipak, o svemu je govorio Gakpo koji tvrdi da još uvijek nije čuo ništa zvanično od Manchester Uniteda.

"Ništa nisam čuo od Manchester Uniteda. Ako dođu, uz Božiju pomoć razmislit ću o tome", rekao je Gakpo, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razmišljao sam o Manchester Unitedu prošlog ljeta, ali ništa se nije desilo. Nisam znao šta da radim. Pojavio se Leeds sa ponudom, bio sam u dilemi. Sada moram čekati i vidjet ćemo", završio je Gakpo.

Nakon sjajnih nastupa na Svjetskom prvenstvu teško je očekivati da će Gakpo ostati u PSV-u, ali pitanje je za koji klub će se odlučiti, te gdje će nastaviti svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije