Van Dijk čuo da Manchester United želi Gakpoa, pa mu objasnio zašto ne treba ići tamo

Rekao mu je i gdje da ide

Van Dijk čuo da Manchester United želi Gakpoa, pa mu objasnio zašto ne treba ići tamo

Esmer Oštraković

Coady Gakpo će skoro pa sigurno promjeniti klub ili u januaru ili pred početak naredne sezone, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti svoju karijeru.

Navodno je za njegove usluge zainteresovana ekipa Machester Uniteda koja ga želi dovesti već u januarskom prijelaznom roku.

Osim Manchester Uniteda, kako prenose inostrani mediji, interes za dovođenjem Gakpa pokazao je i Real Madrid.

Kada je to čuo njegov saigrač iz reprezentacije, Virgil van Dijk, odlučio je da savjetuje svog mladog kolegu.

On mu je navodno rekao kako Manchester United nije niti blizu Real Madridu po kvaliteti, te da bi trebao izabrati tim iz Španije.

"Da li su Manchester United i Real Madrid na istom nivou. Bez ikakvih uvreda, ali nisu ni blizu", rekao je Van Dijk na pitanje novinara.

Oglasi

Nije se tu zaustavio Van Dijk, nego je rekao sve što misli o Gakpu, te transferu koji treba da napravi.

"Definitivno mislim da je spreman za iskorak i mora da odluči želi li to u januaru ili sledećeg ljeta, ali odluka je njegova", rekao je nogometaš Liverpoola, te je dodao:

"Sjajan je momak i vrijedno radi. Veoma je talentovan i ima u njemu još mnogo stvari koje će tek da se pokažu. Drago nam je što je sa nama", rekao je Virgil van Dijk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da će se još neki klubovi umiješati u borbu za potpis Gakpa, a posebno se tu misli na Arsenal koji je prošlog ljeta pokazivao određen interes za njega.

Sigurno je da ne treba žuriti sa odlukom, te da treba uzeti u obzir i stvari koje mu govore starije kolege baš kao što je to uradio Van Dijk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti