UEFA odredila suce za utakmicu Bosna i Hercegovina - Luksemburg
Foto: Reuters/AFP

Igra se za dva dana

UEFA odredila suce za utakmicu Bosna i Hercegovina - Luksemburg

Eldar Ganibegović

Zmajevi kvalifikacije za EURO nastavljaju za dva dana utakmicom protiv Luksemburga u Zenici, a UEFA je odredila ko će suditi ovaj meč.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno je u avionu i leti prema Sarajevu, odakle će već danas ponovo u Zenicu gdje će čekati i spremati se za narednu utakmicu.

Protivnik u 4. kolu kvalifikacija već za dva dana je ekipa Luksemburga i sve osim pobjede u toj utakmici bilo bi razočarenje za bh. sportsku javnost.

UEFA je odredila i ko će suditi utakmicu Zmajeva protiv selekcije ove male evropske države, a ekipa dolazi iz Izraela.

Glavni sudija ove utakmice biti će Gal Leibovitz, 36-godišnji izraelski sudija koji je od 2019. godine na FIFA-inoj listi i ovo će mu biti prva utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Oglasi

Pomagat će mu sunarodnjaci Rostislav Talis i Omer Barbiro. Nael Odeh biti će četvrti sudija. 

Suci u koji će biti u VAR sobi također dolaze iz Izraela. Ziv Adler će biti glavni, a pomagat će mu Eli Hacmon. 

Podsjetimo, naša reprezentacija nakon tri odigrana kola ima tri boda. Pobijedili smo Island na otvaranju kvalifikacija, a zatim izgubili u Slovačkoj i u Portugalu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sada nam slijedi nešto lakši raspored, a borba za 12 bodova u naredne četiri utakmice čini se kao vrlo realna, ali skoro i kao imperativ.

Na EURO će se kvalifikovati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od 10 grupa, tamo će nastupiti i domaćin Njemačka, a preostala tri mjesta popunit će se kroz baraž izboren kroz Ligu nacija, koji u džepu za svaki slučaj ima i naša selekcija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi