Zmajevi su izgubili, ali cijeli svijet je ponovo vidio kakva je klasa od igrača Amar Dedić

Imao najviše driblinga na utakmici

Zmajevi su izgubili, ali cijeli svijet je ponovo vidio kakva je klasa od igrača Amar Dedić

Eldar Ganibegović

Još jedna utakmica Bosne i Hercegovine i još jedna sjajna predstava Amara Dedića. Iako je naš tim izgubio, ovaj 20-godišnji desni bek ponovo je skrenuo veliku pažnju na sebe.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je s 3:0 poražena kod Portugala u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Faruka Hadžibegića imali su zrelije šanse za vodstvo preko Barišića i Džeke, no Portugal u 44. minuti stiže do prednosti i to je odvelo utakmicu u drugom smjeru.

Bez obzira na poraz, u našoj selekciji su se istakli neki igrači poput debitanta Barišića, a posebno dobar ponovo je bio i desni bek Salzburga, Amar Dedić

Uz Gojka Cimirota Amar Dedić bio je vjerovatno naš najbolji igrač na terenu sinoć, a po jednom statističkom parametru se posebno izdvojio.

Oglasi

Naime, Dedić je sinoć bio fudbaler s najviše driblinga na utakmici, njih čak pet. Nakon njega sa po tri slijede Portugalci Felix i Cancelo, Fernandes je imao dva, a, recimo Cristiano Ronaldo samo jedan. 

Posebno je dojmio onaj potez iz sredine drugog poluvremena kada je loptu provukao između nogu Cancelu, "opalio" lažnjak Nevesu i šutirao lijevom nogom, no nažalost direktno u golmana Portugala. 

Pred skoro 70.000 ljudi na La Luz stadionu u Lisabonu ponovo je pokazao o kakvoj se klasi radi i nije ni čudo što se povezuje s prelaskom u neki od najvećih evropskih timova.

Utakmica protiv Portugala za njega je bila tek šesta u nacionalnom dresu, no već je postao miljenik navijača, pa je čak i na utakmici protiv Crne Gore u septembru 2022. godine kada je prvi put bio starter dobio velike ovacije Bilinog polja, što za jednog novajliju definitivno nije uobičajeno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Dedić je do sada u našoj selekciji upisao jednu asistenciju i postigao jedan pogodak, no ne sumnjamo da će taj učinak i dalje rasti. 

Top Komentari

789012455
Dabogda...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti