Galata ubjedljiva, Višća igrao 90 minuta za Basaksehir

Odigrane tri utakmice 10. kola turske Super lige

Galata ubjedljiva, Višća igrao 90 minuta za Basaksehir

Endin Čaušević

Fudbaleri Galatasarayja savladali su večeras ekipu Eskisehirspora u okviru desetog kola turske Super lige (4:0).

Aktuelni prvak Turske vez većih problema je došao do nove pobjede, a večeras je 'nastradala' ekipa Eskisehirspora. Domaći su poveli već u devetoj minuti kada je mrežu gostiju zatresao Selčuk Inan.

Do kraja prvog poluvremena postignuta su još dva gola, a oba su bila djelo Galatinog napadača Buraka Yilmaza. Prvo je u 41. minuti udvostručio vodstvo domaćih, a 3:0 Yilmaz je postavio u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Konačnih 4:0 za Galatu postavio je Kisa u 85. minuti utakmice.

Fenerbahče je kao gost savladao Osmanlispor sa minimalnih 1:0, a junak gostujuće ekipe bio je Potuk koji je postigao pobjedonosni gol u 52. minuti utakmice.

Mersin i Basaksehir su podijelili bodove (1:1), a naš reprezentativac Edin Višća odigrao je cijelu utakmicu za gostujući tim.

Super liga, 10. kolo:

Galatasaray – Eskisehirspor 4:0

Osmanlispor – Fenerbahče 0:1

Mersin – Basaksehir 1:1 

Potražite više informacija na temu Super Lig:


All Goals | Galatasaray 3-0 Eskisehirspor 29... by enteritament
Alper Potuk Amazing Goal Osmanlispor 0-1... by enteritament

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.