Tošiću i Markoviću zbog dizanja tri prsta prijeti otkaz

Traže navijači Bešiktaša i Fenera

Tošiću i Markoviću zbog dizanja tri prsta prijeti otkaz

Duško Tošić sa tri podignuta prsta proslavio je pobjedu Srbije nad Albanijom u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, a potom je uputio i izvinjenje.

Potez defanzivca reprezentacije Srbije digao je mnogo prašine u Turskoj i ekstremni navijači Bešiktaša, za koji nastupa Tošić, traže od uprave kluba da se sporazumno raskine ugovor s njim. 

Tošić je na društvenim mrežama postavio izvinjenje i pojasnio da je to uobičajen način proslave, a podsjetio je da su isto činili Miloš Teodosić, Vlado Divac, Novak Đoković i Dejan Stanković.

"Poslije utakmica na društvenim mrežama su se pojavili različiti komentari u vezi sa mojom proslavom, pa sam posjetio potrebu da vam se obratim. Tri prsta ne predstavljaju ni fašizam, ni rasizam, a nemaju ni religioznu poruku. Tri prsta koriste skoro svi naši sportisti da iskažu radost, ka što sam ja uradio poslije gola. Želio bih da se izvinim svima koje je moj gest povrijedio. Sve najbolje", napisao je Tošić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ništa bolje nije prošao ni Lazar Marković, koji je fotografiju sa tri podignuta prsta postavio na društvene mreže. Također, i navijači Fenerbahčea su tražili raskid ugovora, a nisu bile rijetke ni prijetnje  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.