U Turskoj će nastati haos zbog Icardija: Snimak koji se pojavio donosi mu ogromnu suspenziju?
Argentinski napadač u ozbiljnom problemu (Foto: EPA)

Sve je u rukama FS Turske

U Turskoj će nastati haos zbog Icardija: Snimak koji se pojavio donosi mu ogromnu suspenziju?

Midhat Šljivak

Napadač Galatasaraya Mauro Icardi nalazi se pred žestokom suspenzijom od strane Fudbalskog saveza Turske. 31-godišnjak bi mogao na pauzu od čak sedam utakmica zbog nesportskog ponašanja na utakmici s Ankaragucuom.

Argentinski fudbaler Mauro Icardi prijavljen je Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Turske zbog neprimjerenog ponašanja na utakmici Galatasaraya i Ankaragucua.

Navijači tima iz Ankare došli su u verbalni sukob s 31-godišnjim napadačem. Bilo je tu uvreda, gađanja predmetima, a Icardi je potom uzvratio i uhvatio se za međunožje okrenuvši se prema navijačima.

[twitter]https://twitter.com/edindzekofeneri/status/1759954039628787915[/twitter]

Snimak njegovog nesportskog poteza odmah je proslijeđen Fudbalskom savezu. Protiv Argentinca odmah je pokrenut disciplinski postupak.

"Mauro Icardi bi dobiti žestoku suspenziju. Slučaj argentinske zvijezde je predat Fudbalskom savezu Turske. Moguća kazna je između tri i sedam utakmica suspenzije", navode turski mediji.

Oglasi

Navijači Galatasaraya su naravno bijesni zbog pokretanja postupka protiv njihove glavne zvijezde. Preplavili su društvene mreže komentarima na račun Fudbalskog saveza i uvjereni su da se sve radi kako bi Fenerbahče bio prvak države.

Icardi je i ove sezone vođa napada Galate. U Super ligi je nastupio u 23 utakmica i ima učinak od 14 golova i šest asistencije.

Podsjetimo, on je stanovnik Istanbula postao u ljeto 2022. godine. Došao je na posudbu iz PSG-a i eksplodirao je u crveno-žutom dresu. Predvodio je Galatu do nove titule prvaka Turske.

Nakon toga nije bilo dileme. Galata je odlučila otkupiti njegov ugovor i izdvojili su 10 miliona eura za njegove usluge u julu prošle godine.

Oglasi

Argentinski napadač je u dresu turskog velikana ukupno odigrao 61 utakmicu i ima zaista fantastičan učinak od 43 postignuta gola i 17 asistencija.

Icardi vodi verbalni rat s Džekom

Mauro Icardi ove sezone vodi ozbiljan verbalni rat s bh. napadačem Edinom Džekom. Sve je počelo nakon prvog ovosezonskog derbija koji je donio dosta iskri na terenu i optužbi s obje strane da imaju privilegije kod sudija.

Icardi je u jednom trenutku zaradio i 'šljivu' ispod oka. Tvrdio je kako je do toga došlo nakon udarca u kaznenom prostoru, a Fener da je zapravo sam sebe povrijedio udarcem u stativu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je na terenu imao duel oči u oči s Argentincem. Imali su jedan drugom šta reći, da bi nakon toga rasprava nastavljena na društvenim mrežama s brojnim optužbama.

Edin je s 18 pogodaka ispred Icardija na listi strijelaca, a Argentinac je postigao četiri manje. Eventualna suspenzija bi ga itekako udaljila od borbe za titulu najboljeg strijelca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi