Neočekivana destinacija: Sve će da gori jer u grad stižu Wanda i Mauro Icardi
Foto - Instagram

Odlazi iz PSG-a

Neočekivana destinacija: Sve će da gori jer u grad stižu Wanda i Mauro Icardi

M. Šljivak

Argentinski napadač Mauro Icardi (29) napustit će u narednim danima francuski PSG i postat će novi igrač turskog velikana Galatasaraya.

Istanbulski klub poslao je prethodnih dana zvaničnu ponudu za posudbu 29-godišnjeg napadača, a iz Pariza im je stigao pozitivan odgovor i sada se radi na detaljima oko ugovora.

Sve to vodi sjajni sportski direktor Parižana Luis Campos. Želi da sredi sve detalje, a preostalo je da se dogovore oko eventualnog obaveznog otkupa na kraju sezone.

Francuski list L'Equipe tvrdi da su Mauro i njegova supruga Wanda dali zeleno svjetlo za odlazak u Istanbul. To je olakšalo posao svima i u narednim danima bi argentinski fudbaler trebao put Turske.

Dolazak Maura i Wande Icardi sigurno će izazvati veliku pažnju u Turskoj. Poznato je kako navijači istanbulskih velikana dočekuju velike zvijezde, a s obzirom da stiže i Wanda, to će defitinivno biti pravo ludilo.

Tako će u narednim danima biti okončana saga oko odlaska Maura Icardija iz PSG-a. Dugo se govorilo o tome, a on je konačno spreman da ide jer nije u planovima trenera Christophera Galtiera.

Njemu je 55-godišnji stručnjak jasno rekao da potraži novi klub i da za njega nema mjesta ove sezone i Icardi je odlučio otići.

Argentinac je član PSG-a od 2019. godine. Stigao je prvo na posudbu iz Intera, ali je potom njegov ugovor otkupljen za 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Icardi je u dresu pariškog velikana odigrao 92 utakmice i postigao je 38 golova.

Prije PSG-a argentinski fudbaler je godinama nosio dres Intera, gdje je bio i kapiten. Igrao je jedno vrijeme i za Sampdoriju, a prošao je omladinsku školu Barcelone.

Top Komentari

DadiG
Zar niste nekidan objavili da se razvode?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije