PSG odbacuje problematičnu zvijezdu, sve bi se o glavu moglo obiti jednom Krajišniku
Icardi u društvu sunarodnjaka Di Marije i Messija

Icardi napušta klub?

PSG odbacuje problematičnu zvijezdu, sve bi se o glavu moglo obiti jednom Krajišniku

E. Ganibegović

Iako je prijelazni rok u Francuskoj zatvoren, Mauro Icardi i dalje bi mogao napustiti PSG.

Za njegove usluge zainteresovan je turski velikan Galatasaray, no posao mora biti završen do osmog septembra kada se zatvara prijelazni rok u ovoj zemlji.

Turski novinar Ertan Suzgun već nekoliko dana izvještava kako je Icardi pred prelaskom u istanbulski Galatasaray, s kojim je čak postigao i usmeni dogovor.

Ovu informaciju potvrdio je i ugledni francuski dnevnik "L'Equipe", ali zbog činjenice da je PSG doveo Argentinca za 50 miliona eura, teško je pretpostaviti koliko bi Galata trebala platiti za ovaj transfer.

Mauro Icardi nije odigrao niti jednu utakmicu u tekućoj sezoni. U konkurenciji je bio samo jednom, a bilo je to u francuskom Superkupu protiv Nantesa (4:0), ali nije dobio priliku za igru te je cijeli meč, koji je inače odigran u Izraelu, presjedio na klupi.

Ukoliko se desi da Icardi zaista pređe u Galatasaray, to bi se o glavu moglo obiti Harisu Seferoviću, reprezentativcu Švicarske koji vuče porijeklo iz Bosanske krajine, iz Sanskog Mosta.

Naime, Seferović je pojačao Galatu ovog ljeta i do sada nije propustio nijednu utakmicu. Igrao je na svakoj, a u pripremnim mečevima protiv Kasimpaše i Salernitane bio je i strijelac, no još uvijek čekamo na njegov prvijenac u Superligi Turske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mauro Icardi pridružio se PSG-u početkom septembra 2019. kao dio posudbe iz milanskog Intera. U sezoni 2019./20. ostavio je tako dobar dojam (20 golova i četiri asistencije u 34 susreta) da su ga nakon godinu dana čelnici pariškog kluba odlučili kupiti za 50 miliona eura, no na kraju nije ispunio očekivanja.

Top Komentari

Benz
Taman pomislis ne mogu gluplji naslov smisliti, kad ono....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti