Više nema nazad: Mauro Icardi ima novi klub

Napustio PSG

Više nema nazad: Mauro Icardi ima novi klub

A. Čaušević

Mauro Icardi odlazi iz Liga petice nakon što je dugi niz godina igrao u Francuskoj i Italiji.

Dok je nosio dres Intera Icardi je bio među najboljim napadačima svijeta, ali prelaskom u PSG postepeno je gubio sjaj.

Nakon dolaska Lionela Messija te eksplozije Kyliana Mbappea argentinski napadač je ušao u tunel bez izlaza te je na neki način nestao sa scene.

Već nekoliko sedmica se nagađa o njegovom odlasku sa Parka prinčeva. Konačno je i ta saga riješena nakon potvrda sa više strana.

Icardi će karijeru nastaviti u Galatasarayu, jednom od najpoznatijih svjetskih klubova koji nije toliko konkurentan kao prije deceniju i duže.

Iskusni golgeter u Istanbul stiže na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa, a PSG i Galatasaray su dogovorili i detalje oko plate.

Oglasi

Turski mediji pišu da će Galatasarya pokrivati dio plate u iznosu od 3.5 miliona eura, dok će ostatak od 8.5 miliona plaćati PSG.

Argentinac je član PSG-a od 2019. godine. Stigao je prvo na posudbu iz Intera, ali je potom njegov ugovor otkupljen za 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Icardi je u dresu pariškog velikana odigrao 92 utakmice i postigao je 38 golova.

Prije PSG-a argentinski fudbaler je godinama nosio dres Intera, gdje je bio i kapiten. Igrao je jedno vrijeme i za Sampdoriju, a prošao je omladinsku školu Barcelone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi