Mauro Icardi odigrao utakmicu za pamćenje
Mauro Icardi večeras je odigrao ponajbolju utakmicu otkako je postao član Galatasaraya (Foto: FC Galatasaray)

Argentinac u formi

Mauro Icardi odigrao utakmicu za pamćenje

M. Šljivak

Galatasaray je u 29. kolu turske Super lige deklasirao Kayserispor sa 6:0, a utakmicu za pamćenje odigrao je argentinski napadač Mauro Icardi koji je postigao tri gola i upisao je asistenciju u prvom poluvremenu ovog duela.

Galatasaray juri prema titulu prvaka Turske, a nakon večerašnjeg razbijanja Kayserispora trofej im je još i bliži.

Kayserispor pod napadima istanbulskog velikana popušta u 18. minuti. Mauro Icardi pogađa na asistenciju Akturkoglua za 1:0.

Pet minuta kasnije već je 2:0. Rashica koristi asistenciju Icardija i postiže pogodak za vodstvo svog tima od 2:0.

Icardi na scenu stupa ponovo u 42. minuti. Dosuđen je penal za domaći tim, a Argentinac koristi ovaj poklon i povećava prednost na 3:0.

Novi penal viđen je u 12. minuti nadoknade prvog poluvremena. Ponovo je 30-godišnji napadač postavio loptu na 11 metara, golman mu brani udarac, no iz popravnog Icardi postavlja rezultat prvog dijela od 4:0.

Oglasi

Treba istaći da su gosti ostali s igračem manje jer je Majid Hosseini isključen kada je skrivio penal. Prekršaj je bio brutalan.

U nastavku još dva pogotka u mrežu gostujućeg tima za potpuni potop na večerašnjem gostovanju u Istanbulu.

U 59. minuti na 5:0 sjajnim golom povećava Akturkoglu, a tačku na ovaj meč stavlja Nicolo Zaniolo golom za konačnih 6:0 u 72. minuti susreta.

Ovom pobjedom Galatasaray je povećao prednost na devet bodova ispred gradskog rivala Fenerbahčea te je na 11 razlike ispred Bešiktaša.

Do kraja sezone ne bi trebalo biti previše problema u osvajanju titule za Galatu jer izgledaju zaista nadmoćno u odnosu na druge.

Kayserispor je s druge strane prekinuo niz od tri uzastopne pobjede, a ovaj tim je trenutno na sigurnoj sedmoj poziciji s 44 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 29. kolo:

Galatasaray - Kayserispor 6:0

Top Komentari

Arnel925
Wanda mu dala i odma dobro igra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi