Turske sudije nemaju oči - Penal u korist Galate izazvat će novi haos

Turske sudije nemaju oči - Penal u korist Galate izazvat će novi haos

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 27. kola Turske Super lige između Galatasaraya i Antalyaspora, a domaći tim nakon prvog poluvremena ima prednost od 2:1.

Galatasaray se sa Fenerbahčeom bori sa prvo mjesto, a mnogo primjedbi na suđenje imali su i jedni i drugi u toku ove sezone.

Sigurno je da će sve da "gori" i nakon ove utakmice ukoliko Galatasaray dođe do pobjede, a razlog je ono što se desilo u 12. minuti.

Naime, domaći su tražili penal, ali se sudija nije oglasio. Ipak, sudija Bitigen dobio je poziv iz VAR sobe i otišao je da pogleda situaciju.

Nakon toga odlučio je da pokaže na bijelu tačku, ali veliko je pitanje da li je stvarno bilo kontakta u ovoj situaciji.

Oglasi

Situaciju pogledajte OVDJE.

Dario Šarić je u 23. minuti imao dobru priliku da vrati stvari na početak, ali je pogodio prečku.

Deset minuta kasnije Sander van de Streek postiže gol i donosi svojoj ekipi izjednačenje na ovoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

I drugi gol Galatasarayu priznat je nakon asistencije VAR-a. Gol je prvo poništen zbog nedozvoljene pozicije, ali je naknadno priznat.

Ipak, Galatasaray je zabio gol preko Akturkoglua i tada je došao do vodstva od 1:0.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Čist penal...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi