Galatasaray spašavao bod protiv najneefikasnije ekipe turskog prvenstva

Superliga, 9. kolo

Galatasaray spašavao bod protiv najneefikasnije ekipe turskog prvenstva

Galatasaray je na svom stadionu ugostio ekipu Bursaspora u meču koji je trebao biti lagana uvertira u duel Lige prvaka sa Schalkeom koji Terimove izabranike očekuje naredne sedmice.

Ipak, Bursa je na ovom susretu odlučila dati sve od sebe, dok su Galatu snašli veliki problemi sa povredama igrača, pa je na Turk Telekom Areni u prvom meču 9. kola turske Superlige viđen remi (1:1).

Fatih Terim je, naime, bio prisiljen izvršiti sve tri izmjene još u prvom dijelu zbog povreda Serdara Aziza, Feghoulija i Fernanda.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo gotovo ništa, a najbolju priliku je imala Bursa pred odlazak na odmor, ali je odbrana Galate u posljednji trenutak raščistila situaciju pred svojim golom nakon velike gužve u kaznenom prostoru.

Slična slika na terenu se gledala i na otvaranju drugog dijela, domaći su igrali loše, a onda Bursa u 63. minuti dobija penal.

Muslera je odbranio Karin pokušaj sa bijele tačke, ali fudbaler Burse ipak uspijeva odbijenu loptu pospremiti u mrežu Galate ze za šok na Turk Telekom Areni.

I nakon gola je Bursa imala nekoliko opasnih napada, vrebali su gosti šansu iz kontre, ali onda ipak Galata stiže do poravnanja u 77. minuti preko Derdyoka. Asistent je bio Belhanda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Krenula je Galata u potpunu ofanzivu, imala nekoliko odličih prilika pred golom Burse, ali do promjene rezultata do krajanije bilo, pa je meč završen rezultatom 1:1.

Treba dodati da je Bursa do ovog meča bila najneefikasniji tim turskog šampionata pošto je u prethodnih osam utakmica postigla tek pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi