Navijači mu spremaju ludi doček: Ziyech na ljekarskim pregledima, uskoro potpis ugovora

Napustio je Englesku

Navijači mu spremaju ludi doček: Ziyech na ljekarskim pregledima, uskoro potpis ugovora

Samir Mlaćo

Marokanac Hakim Ziyech prošao je prvu fazu ljekarskih pregleda u Turskoj.

On će uskoro potpisati za svoj novi klub, a radi se Galatasarayu. Zanimljivo da se Ziyech povezivao sa i sa Fenerom, no sada je dluka konačna i potpisat će ugovor.

Stiže iz Chelseaja nakon što je postalo jasno da nije u planovima za novu sezonu. Morao je tražiti novi klub i izabrao je Tursku

Ovaj 30-godišnjak stigao je u Chelsea 2020., ali njegova karijera u Premiershipu nikad nije zaživjela. U 107 nastupa za klub iz zapadnog Londona, Ziyech je zabio samo 14 golova.

Na Svjetskom prvenstvu u Maroku je pokazao da je odličan fudbaler, međutim određeni problemi sa nedisciplinom si sigurno utjecali i na njegovu klupsku formu.

Oglasi

Posljednjih mjeseci je imao niz kontorverznih sitaucija pa mu je tako nedavno uništen automobil vrijedan 400.000 eura.

Riječ je o vozilu marke Rolls-Royce Cullinan, a izvještaji su pokazali da se Marokanac nije nalazio u automobilu što znači da baš i nema pouzdane prijatelje.

Ziyech je ovog ljeta bio jako blizu potpisa za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji, no pao je na ljekarskim pregledima zbog problema sa koljenom i kukom.

Arapi su bili spremni da ga dovedu, ali pod značajno slabijim uslovima nego što je prethodno dogovoreno, ali Marokancu se to više nije sviđalo i odustao je od transfera.

Trenutna tržišna vrijednost Hakima Ziyecha, čiji ugovor s Chelseajem istječe 30. juna 2025. godine, iznosi 16 miliona eura i to je svakako cifra koju mogu da plate u Galati, mada nije precizirano na koji način će se transfer na kraju realizovati i koliko će Chelsea zaraditi od prodaje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Englezi su iskusnog nogometaša 2020. doveli iz Ajaxa za 40 miliona eura, ali on sada nije ni sjena onog igrača koji je oduševljavao igrama u dresu Nizozemaca.

Jasno je da mu karijera ide uzlaznom putanjom, ali ima on sigurno još mnogo toga za pokazati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti