Mertens i Icardi ismijavaju Zahu zbog onoga što je napravio protiv Olimpije

Neslavan nastup velike zvijezde

Mertens i Icardi ismijavaju Zahu zbog onoga što je napravio protiv Olimpije

Edmir Škorić

Galatasaray je u utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka pobijedio Olimpiju sa 1:0 i plasirao se u play-off.

Turski velikan je prije sedam dana u Ljubljani slavio sa 3:0, sinoć je u revanšu pred svojim navijačima ovjerio prolaz u posljednju rundu kvalifikacija i na putu do grupne faze mu stoji jedino norveški Molde.

Gol odluke zabio je Mauro Icardi u 24. minuti, a Italijan je kraj utakmice dočekao na klupi zajedno sa Driesom Mertensom, koji je također zamijenjen u drugom dijelu.

Istovremeno, na poluvremenu je u igru ušao Wilfried Zaha, koji je kao veliko pojačanje u Galatu došao iz engleskog Crystal Palacea, no nije se proslavio po ulasku na teren.

Zaha je u jednom trenutku imao problema sa prijemom lopte, koja mu je pobjegla u aut, a onda su kamere uočile kako se njegovi saigrači, spomenuti Icardi i Mertens, smiju na klupi.

Oglasi

Zaha je prethodno bio povrijeđen, zbog čega nije igrao posljednja dva kola u Premier ligi prošle sezone protiv Fulhama i Nottingham Foresta. Zapravo, posljednji put je igrao još u maju protiv Bournemoutha.

Debitovao je kao zamjena za tursku ekipu tokom Galatasarayeve utakmice u Superligi protiv Kayserispora i odigrao je 21 minutu te utakmice, što mu je ujedno bila i prva utakmica nakon povrede.

Legenda Crystal Palacea ovog je ljeta postao slobodan igrač i unatoč ponudama klubova iz Saudijske Arabije preselio se u Istanbul potpisavši trogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Galata brani titulu u Turskoj i sa velikim brojem zvijezda i sjajnih igrača vodiće sigurno žestoku borbu sa Fenerom našeg Edin Džeke, dok će se naravno mnogo toga pitati i treći velikan iz Istanbula, Bešiktaš.

Galatu već za tri dana očekuje derbi s Trabzonsporom, a već narednog utorka gostuju u Norveškoj Moldeu u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka.

Oglasi