Galatasaray u finišu ostao bez pobjede protiv Konye
Galatasaray je nakon ovog remija ostao na drugoj poziciji sa 24, dok je Konya sada na osmom mjestu sa 18 osvojenih bodova

Veliki kiks Galate

Galatasaray u finišu ostao bez pobjede protiv Konye

S. Grebović

Igrači Galatasaraya ni u trećoj uzastopnoj utakmici pred svojim navijačima nisu uspjeli da stignu do tri boda, pošto su remizirali sa Konyasporom 1:1.

Može se reći da je ekipa Konyaspora, čiji je napad predvodio bivši igrač Sarajeva Adis Jahović i više nego zasluženo stigla do ovog boda. Gosti su imali konkretnije šanse tokom čitavog susreta, ali je ipak Galata prva stigla u vodstvo.

Igrala se 69. minuta kada je po lijevoj strani prošao Feghouli i ubacio, a loptu je u sopstvenu mrežu nespretno ubacio Ugur Demirok i to je bilo 1:0 za domaće.

Gosti su nastavili sa napadima i prilikama, a jedna takva im se isplatila. Sjajnu je loptu u šesnaesterac Galate poslao Traore za Skubica, Slovenac pada, a sudija se nakon konsultacije sa pomoćnicima u VAR sobi odlučuje pokazati na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ova odluka je naišla na negodovanje kako navijača tako i igrača Galatasaraya, a zbog prigovora isključen je Serdar Aziz koji će tako u narednom kolu propustiti veliki derbi protiv Besiktasa na Vodafone Areni. Upravo je slovenački internacionalac preuzeo odgovornost na sebe i pogodio za konačnih 1:1, čime su gosti stigli do velikog boda.

Vrijedi istaći da je posljednjih 10 minuta za Konyaspor odigrao bivši igrač Željezničara Amir Hadžiahmetović.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi