Toliko su silno žurili u Katar da su zaboravili ponijeti dresove i našli su se u ozbiljnom problemu
Selekcija Gane najveći uspjeh na Mundijalu ostvarila je 2010. godine u Južnoj Africi kada je stigla do četvrtfinala, gdje je poražena od Urugvaja u kontroverznom meču (Foto - EPA)

Bizarna situacija

Toliko su silno žurili u Katar da su zaboravili ponijeti dresove i našli su se u ozbiljnom problemu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Gane doputovala je jučer u Katar, ali po dolasku u zemlju domaćina Svjetskog prvenstva uslijedio je popriličan šok jer su kod kuće zaboravili dresove.

Selekcija Gane stigla je u Katar gdje će biti jedan od sudionika Svjetskog prvenstva, a po dolasku u zemlju domaćina Svjetskog prvenstva shvatili su kako od kuće nisu ponijeli dresove.

Novinar iz ove zemlje Marc Leonel Chouamo potvrdio je informaciju kako su njegovi saigrači došli u Katar bez opreme i sada su u trci s vremenom da je dostave.

Problem je za mnoge bizaran, ali ne i za selekciju Gane koja zbog sporosti u isporuci iz zemlje, možda ne bude nastupala u svojim dresovima na prvom meču 24. novembra protiv Portugala.

"Bit će to trka s vremenom kako bi dresovi došli na vrijeme za meč 24. novembra protiv Portugala. Problem je sporost glavne pošte u Gani koja bi trebala poslati opremu u Dohu", piše Chouamo.

Nije poznato kako se desilo da rukovodstvo Gane krene na put bez dresova, ali očigledno je bila velika želja za putovanjem, da se niko nije sjetio da ih ponese.

Oglasi

Vidjet ćemo hoće li reprezentaciji Gane stići dresovi za prvi meč protiv Portugala koji se igra za osam dana. Vremena ima dovoljno i sigurno da bi i pošta u ovom slučaju morala raditi brže.

Za mnoge u Gani nema potrebe ni da igraju jer smatraju da će izgubiti sve utakmice u grupi s Portugalom, Urugvajom i Južnom Korejom. Tako barem smatra analitičar iz ove zemlje Patrick Osei Agyemang, poznatiji kao Countryman Songo.

"Idete na Svjetsko prvenstvo s čovjekom koji samo misli na odbranu. Otto Addo (selektor) bi bio sretan da igra 20 utakmica i da odigra svih 20 neriješeno", rekao je on i dodaje:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Izgubit ćemo sve tri utakmice. Portugal će nas pobijediti 4_0, Korea će pobijediti s 3:0, a zatim će nas Urugvaj poslati kući pobjedom od 6:0", istakao je ovaj fudbalski analitičar.

Gana dakle Mundijal u Kataru otvara 24. novembra protiv Portugala, a zatim im slijede dueli s Južnom Korejom (28. novembar) i s Urugvajem (2. decembar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi