Došli u Katar da igraju Svjetsko prvenstvo, a dresove zaboravili kod kuće

Nevjerovatna scena

Došli u Katar da igraju Svjetsko prvenstvo, a dresove zaboravili kod kuće

Admin Čaušević

Svjetsko prvenstvo počinje u nedjelju, a neke od reprezentacija učesnica se nalaze u ozbiljnim problemima, prije svega logističkim. Tako je jedna od selekcija u situaciji da nema dresove za prvi meč. 

Reprezentacija Gane ozbiljno rizikuje da prvi meč Svjetskog prvenstva ne igra u zvaničnim dresovima i to iz bizarnog razloga.

Naime, ekspedicija afričke selekcije je doputovala u Katar, a kompletnu opremu u kojoj su u i dresovi je zaboravljena te sada praktično nemaju dresova za Mundijal.

FS Gane je pokrenuo sve moguće veze da se dresovi dostave u Katar, ali kako sada stvari stoje to će se teško desiti do prve utakmice.

Kao glavni razlog navodi se sporost ganske pošte pa će izabranici Otta Adda za prvi meč Mundijala prema svemu sudeći morati tražiti alternativno rješenje.

Gana turnir otvara 24. novembra utakmicom protiv Portugala, a još će igati protiv Južne Koreje i Urugvaja. Za očekivati je da dresovi za druga dva meča budu dostavljenji.

Oglasi

Inače, dresovi Gane su privukli posebnu pažnju zbog upetačljive "kutije" u sredini dresa gdje je ispisan broj kao crna zvijezda kako je i nadimak za ovu selekciju.

Sastav Gane za Mundijal izgleda ovako:

Golmani: Lawrence Ati-Zigi (St Gallen), Danlad Ibrahim (Asante Kotoko), Manaf Nurudeen (Eupen)

Odbrana: Joseph Aidoo (Celta Vigo), Daniel Amartey (Leicester City), Abdul-Rahman Baba (Reading), Alexander Djiku (Racing Strasbourg), Tariq Lamptey (Brighton & Hove Albion), Gideon Mensah (AJ Auxerre), Denis Odoi (Club Brugge), Mohammed Salisu (Southampton), Alidu Seidu (Clermont Foot)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Andre Ayew (Al Sadd), Mohammed Kudus (Ajax Amsterdam), Daniel-Kofi Kyereh (SC Freiburg), Elisha Owusu (Gent), Thomas Partey (Arsenal), Salis Abdul Samed (Racing Lens)

Napad: Daniel Afriyie (Hearts of Oak), Jordan Ayew (Crystal Palace), Osman Bukari (Red Star Belgrade), Issahaku Abdul Fatawu (Sporting Lisbon), Antoine Semenyo (Bristol City), Kamal Sowah (Club Brugge), Kamaldeen Sulemana (Stade Rennes), Inaki Williams (Athletic Bilbao).

Top Komentari

MaDaj
Odma ih izbaciti i dati Ukrajini mjesto hahahhaahhahahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi