Nevjerovatno šta su navijači Gane radili uplakanom Suarezu

Dobro pamte neke stvari

Nevjerovatno šta su navijači Gane radili uplakanom Suarezu

Haris Zilić

Emocije su savladale Luisa Suareza (35) nakon utakmice trećeg kola grupe H Mundijala u Kataru. Njegov Urugvaj ide kući prije nokaut fazu bez obzira na trijumf protiv Gane rezultatom 0:2.

Suarez će tako na jedan neslavan način privesti kraju reprezentativnu karijeru.

Plakao je kao nikada u životu, a neki su to iskoristili da ismijavaju bivšeg napadača Ajaxa, Liverpoola i Barcelone.

Navijači Gane su se smijali i radovali Suarezovim suzama po završetku utakmice, a video se brzo proširio društvenim mrežama.

[twitter]https://twitter.com/nocontextfooty/status/1598731063584399361[/twitter]

Razlog za ovakvo ponašanje je svima poznat.

Oglasi

Suarez je rukom zaustavio gol Gane u četvrtini finala Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine, nakon toga Gana je promašila penal, mlin je otišao na stranu Urugvaja i južnoamerička selekcija je prošla u polufinale Mundijala.

U Gani dobro pamte scene sa Svjetskog prvenstva 2010. godine, tako da su se veselili Suarezovim suzama večeras.

U trećem kolu grupe H Urugvajci su savladali pomenutu Ganu 0:2, ali i Južna Koreja je bila bolja od Portugala sa 2:1. Azijska ekipa je prošla dalje zbog više postignutih golova. Južna Koreja i Urugvaj su na kraju imali po četiri osvojena boda, ali Korejanci gol razliku 4:4, Urugvajci 2:2.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Luis Suarez je za Urugvaj odigrao 136 utakmica, postigao 68 golova, a vratio se i u svoju državu gdje je odlučio da u Nacionalu završi klupsku karijeru.

Kada bude Mundijal 2026. godine Suarez će imati 39 godina i šest mjeseci i teško, teško, zaista teško da ćemo ga i tada gledati u dresu Urugvaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi