Garcia: Džekini problemi neće zaustaviti Romu
FOTO: EPA

Osvrnuo se i na duel Pjanića i Manolasa

Garcia: Džekini problemi neće zaustaviti Romu

Rudi Garcia je za italijanske medije podijelio svoje mišljenje uoči utakmice 16. kola između Napolija i Rome. 

Rimski klub se trenutno u prvenstvu nalazi na četvrtoj poziciji i protiv Napolija mora ostvariti pozitivan rezultat ukoliko želi uhvatiti priključak za vodećim Interom, a svjestan toga je i sam trener Rudi Garcia. 

"Želim da prekinemo našu rezultatsku krizu i ostvarimo pozitivan rezultat protiv Napolija. Znamo da imamo kvalitet za takvo nešto", kazao je Garcia. 

Garcia ističe da će najveću opasnost po njegov tim predstavljati Higuain. 

"Higuain se prilagodio na život u Italiji i sigurno da igrač kao on može zadnjoj liniji Rome napraviti probleme. Također, i Napoli ima odličan stil igre, a ne treba zaboraviti da je trener Maurizio Sarri koji je odličan", istakao je Garcia, koji se nada da će Roma imati veliku podršku navijača.

"Nije istina da nam sve ide toliko loše, iako moram priznati da nam nedostaje više navijača kada igramo na domaćem terenu. Navijači moraju znati da je njihova podrška veliki motiv za sve igrače."

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko je ove sezone postigao samo tri pogotka u prvenstvu, ali trener Rome zbog toga nije zabrinut. 

"Džeki je potrebno vrijeme, to je normalno. Ponekad se može dogoditi da prođe period kada napadač ne daje golove, ali on zbog toga ne treba biti zabrinut. Ne trebamo se fokusirati samo na svoje napadače, bitno je da igramo kao tim i tako ostvarujemo rezultate."

Na kraju razgovora za italijanske medije Garcia se osvrnuo i na verbalni okršaj Pjanića sa Manolasom nakon utakmice Lige prvaka protiv BATE-a. 

"To je dokaz da moji igrači uvijek žele pobijediti i nisu sretni kada im to ne pođe za rukom. Napetost na kraju utakmice je razumljiva i podnošljiva. Ono što je važno, jeste da su oni izgladili svoj problem."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica između Napolija i Rome počinje u 18:00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.