Dobio ovacije od protivničkih navijača: Gareth Bale jednim potezom bacio Amerikance u trans

Bit će veliko pojačanje

Dobio ovacije od protivničkih navijača: Gareth Bale jednim potezom bacio Amerikance u trans

Endin Čaušević

Fudbaleri Los Angelesa sinoć su u gostima pobijedili Nashville sa 2:1.

Los Angeles je uspio da dođe do nova tri boda s kojima je zadržao prvu poziciju na tabeli Zapadne konferencije.

No, sinoćnji meč obilježio je Gareth Bale koji je upisao svoj debi u dresu Los Angelesa i već je uspio da oduševi američku javnost.

Bale je na terenu proveo 20-tak minuta i već u prva dva kontakta s loptom pokazao je o kakvom majstoru se radi, te je dobio i aplauze od strane navijača Nashvillea.

Velšanin je u Los Angeles stigao prije nekoliko sedmica kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Real Madridom. Dogovorio je ugovor na godinu dana i već je pokazao da će biti veliko pojačanje.

Treba dodati da je Los Angeles poveo u 27. minuti golom Aranga, ali je u finišu prvog dijela Mukhtar uspio da poravna na 1:1.

Odlučujući trenutak na ovom meču desio se već u prvoj minuti drugog poluvremena kada je Cifuentes zabio pogodak za 2:1 i tako donio pun plijen ekipi Los Angelesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi