Bale se konačno vratio u život: Zgrabio je megafon, a onda je krenuo show

U Los Angelesu

Bale se konačno vratio u život: Zgrabio je megafon, a onda je krenuo show

Eldar Ganibegović

Čini se kako se Gareth Bale vrlo brzo prilagodio na novi klub i život u Americi.

Parazit, komarac krvopija i varalica - samo su neki od pogrdnih nadimaka koje je Bale imao posljednjih godina kao član Real Madrida. Bale već nekoliko godina nije od koristi Realu na travnjaku.

Ne samo da nije bio ozlijeđen dosta vremena, nego i nije bio bitan u svlačionici. Nije mogao izaći na kraj ni sa Zinedinom Zidanom ni Carlom Ancelottijem, iako obojica važe za trenere koji imaju odličan kontakt s igračima, pa kad je Velšaninu na ljeto istekao ugovor, niko više nije plakao za njim.

Drugačije je čini u Sjedinjenim Državama, gdje kod ljudi izaziva osjećaj euforije. Los Angeles FC pobijedio je u derbiju, a Velšanin je, iako nije odigrao ni minute, postao junak videa nakon utakmice.

Bale je potpisao jednogodišnji ugovor s Los Angeles FC-om, kojem se također pridružio Giorgio Chiellini, dugogodišnji kapiten Juventusa. Ovaj 32-godišnjak još nije debitovao za novi klub, ali se već pojavio na derbiju Los Angelesa u kojem je njegov novi klub pobijedio Galaxy 3-2.

Nakon posljednjeg zvižduka Bale je zgrabio megafon i počeo skandirati navijačke povike na oduševljenje svih.

Nakon 19 kola Zapadne konferencije MLS -a vodeći je upravo Los Angeles FC. Osvojili su 39 bodova, pet više od Austina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi