Doveli Balea i Chiellinija, ali će tek sada uzdrmati fudbalski svijet pojačanjem godine!

Sve je već dogovoreno

Doveli Balea i Chiellinija, ali će tek sada uzdrmati fudbalski svijet pojačanjem godine!

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez će na kraju ovog mjeseca biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Atletico Madridom.

Suarez je prethodne dvije sezone proveo u madridskom klubu i ostavio je odličan utisak, te je bio nazaslužniji što je Atletico Madrid prije godinu dana postao prvak Španije.

Međutim, nakon dvije sezone Suarez će napustiti klub jer nije postigao dogovor oko nastavka saradnje. Već sedmicama se špekuliše gdje će Urugvajac nastaviti karijeru i ima nekoliko zanimljivih opcija.

Suarez se povezuje s nekoliko klubova iz Engleske, Španije i Nizozemske, ali kako stvari stoje karijeru bi mogao nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Španski mediji objavili su da je Suarez već sve dogovorio s Los Angelesom i da će karijeru nastaviti u ovom klubu. Očekuje se da će potpisati jednogodišnji ugovor, a navodno svi uslovi su već dogovoreni.

Los Angeles FC ovog ljeta zaista pravi čuda jer je već doveo dva nevjerovatna pojačanja, a riječ je o Garethu Baleu i Giorgiju Chielliniju. Pored njih dvojice novi igrač Los Angelesa bit će očito i Suarez iako se povezuje i s River Plateom.

Mnogi se pitaju kako će sve to funkcionisati jer je poznato da Suarez i Chiellini nisu baš u najboljim odnosima nakon što ga je Urugvajac ugrizao na Svjetskom prvenstvu prije osam godina.

Međutim, očito je da među njima više nema problema, a Los Angeles će čini se biti glavni favorit ove sezone za titulu. Pored odličnih pojačanja ovaj tim ima u ekipi i Carlosa Velu koji već nekoliko sezona igra na maestralnom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi