Brutalan šamar i životna lekcija od Reala za Balea tik nakon što je okončao karijeru
Bale je u Real Madridu doživio najljepše trenutke klupske karijere, a na kraju se s velikim nepoštovanjem odnosio prema klubu.

Oglasili se saopštenjem

Brutalan šamar i životna lekcija od Reala za Balea tik nakon što je okončao karijeru

Eldar Ganibegović

Velški fudbaler Gareth Bale danas je iznenadio objavljivanjem odluke da je odlučio da okači kopačke o klin. Saopštenjem se sada oglasio i Real Madrid te ga, vjerovatno, naučio bitnoj životnoj lekciji.

Danas je kao bomba u svjetskim medijima odjeknula vijest da se Gareth Bale prestaje baviti fudbalom.

Nakon što je doživio vrhunac reprezentativne karijere i s Velsom nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, odlučio je da je kraj.

Najljepše momente klupske karijere definitivno je proveo u Real Madridu gdje je osvojio i skoro sve trofeje koje je osvojio tokom bogate karijere.

S Realom je pet puta bio prvak Evrope, četiri puta prvak svijeta, tri puta prvak Španije, tri puta osvajač UEFA Superkupa, jednom španskog Kupa Kralja, te tri puta španskog Superkupa, a bio je i najbolji strijelac na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu u sezoni 2017/18. s tri gola.

Njegova avantura u dresu Kraljevskog kluba nije imala baš bajan kraj, s obzirom na to da se s velikim nepoštovanjem odnosio prema grbu najvećeg kluba svih vremena.

Oglasi

Sjedio je na klupi i tribinama, igrao golf i uredno primao platu, a čak je i ponizio Real porukom: "Vels. Golf. Real. Tim redoslijedom."

Nakon što je okončao karijeru, Real Madrid se oglasio saopštenjem i očitao mu životnu lekciju. Nisu mu uopšte zamjerali za loš kraj, nego su izdvojili samo one najblistavije momente.

"U svjetlu najave Garetha Balea da se povlači iz fudbala kao profesionalni igrač, Real Madrid  želi da pokaže svoju zahvalnost, divljenje i naklonost prema velikoj legendi našeg kluba i svjetskog fudbala.

Gareth Bale je stigao u Real Madrid 2013. godine i branio je naš dres devet godina, a za to vrijeme je osvojio 19 titula: pet evropskih kupova, četiri klupska svjetska prvenstva, tri europska superkupa, tri lige, jedan Kup kralja i tri španska superkupa .

Pojedinačno, proglašen je za najboljeg igrača u finalu Lige prvaka 2018. i osvojio je Zlatnu loptu na Svjetskom klupskom prvenstvu iste godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gareth Bale je bio dio našeg tima tokom jednog od najuspješnijih perioda u našoj historiji i zauvijek predstavlja mnoge od najsjajnijih trenutaka u protekloj deceniji, kao što je njegov gol nakon nezaboravne serije u finalu Kupa kralja u Valenciji.

Njegova figura će zauvijek biti vezana za historiju i legendu našeg kluba. Sretno Gareth i najbolje želje tebi i tvojoj porodici."

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Bitno je napisati bombastican naslov. MRS MRS MRS
9 0
denimen9
A seljačkog naslova, pa šta je ovo ccc.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi