Dok su ga zvali parazitom i ismijavali, pobrinuo se da mu lova pada s neba do kraja života

Za njega neće biti zime

Dok su ga zvali parazitom i ismijavali, pobrinuo se da mu lova pada s neba do kraja života

Admin Čaušević

Gareth Bale je fudbalu rekao zbogom sa 33 godine i tako mnoge iznenadio svojom odlukom. Velšanin je već dugi niz godina bez prepoznatljive forme, od fudbala se umorio te je nakon Mundijala odlučio da definitivno digne sidro. 

Posljednjih godina Bale je bio više fokusiran na igranje golfa i ulaganja u privatni posao nego na fudbal. Doduše, vrhunski je igrao samo za reprezentaciju Velsa s kojom je zaigrao na nekoliko velikih takmičenja.

I dok je bio stalno na udaru kritika zbog svog nezalaganja na terenu, Bale je znao šta radi. Mnogi su ga i prozvali "parazitom" jer je uzimao ogroman novac, a da praktično nije igrao.

Tako je u prvom dijelu sezone 2021/22 u dresu Real Madrida na terenu proveo svega 193 minute, a za taj period za svaki minut naplatio oko 90.000 eura.

Tokom igračkih dana Bale je samo od plata uspio zaraditi silan novac, a njegovo trenutno bogatstvo se procjenjuje na 145 miliona eura.

Oglasi

Pametnim ulaganjem pobrinuo se da mu novac pada s neba do kraja života, a sada kada je završio karijeru cilj mu je dodatno se posvetiti privatnom poslu.

Par 59 je pub koji spaja dvije velike strasti sada već bivšeg nogometaša: golf i fudbal. Prvi takav kafić je otvorio u Cardiffu, a nedavno je isto uradio i u Bristolu.

S vremenom se želi proširiti i na druge gradove poput Newcastlea, Southamptona, Manchestera, Edinburgha, Liverpoola ili Exetera, primjerice. Ideja mu je stoga stvoriti lanac lokala s tim imenom.

Inače, u kafiću u Cardiffu se toči pivo nazvano po Baelu. To je, naime, još jedna od grana poslovanja kojom se bavi.

Oglasi

Prije nekog vremena sklopio je ugovor o saradnji s kompanijom Glamorgan Brewing Co. Prema ugovoru, ona bi proizvodila razna piva s njegovim imenom.

Danas se poslužuju u njegovom baru i nazivaju se Bale Pale, Bale Ale i Bale Lager prema "jačini" i okusu koji nude.

Svjestan da britanska nacija mnogo vremena provodi u pubovima konzumirajući alkohol Bale je svjesno ušao u ugostiteljski posao koji će mu garantovati zaradu do kraja života.

Velšanin je svojevremeno postao prvi fudbaler skuplji od 100 miliona kada ga je Real Madrid 2013. godine za 101 milion doveo iz Tottenhama. Bio je to svjetski rekord. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan gol je na neki način obilježio njegovu karijeru. Bilo je to protiv Barcelone u Kupu Kralja kada je demonstrirao svoju nevjerovatnu brzinu. Iako je izašao van terena nekoliko metara svejedno je uspio nadtrčati Bartru i zabiti.

Za desetak godina u Realu skupio je veliki broj trofeja, uključujući čak pet Liga prvaka. Još je bio član Southamptona, Tottenhama i LA Galaxyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi