Za Balea se čuva posebno mjesto: "Moramo to iskoristiti"

Svjesni su koliko je bitan

Za Balea se čuva posebno mjesto: "Moramo to iskoristiti"

Samir Mlaćo
Gareth Bale je prije par dana rekao 'zbogom nogometu' i tako završio svoju igračku karijeru. Popularni Velšanin je posljednji angažman imao u SAD-u, te je mnoge iznenadio svojom odlukom. Ipak, mogao bi ostati u nogometu, ali na drugi način.

U reprezentaciji Velsa su svjesni koliko im je bitan Bale i njegovo iskustvo te ljubav prema državi, pa je selektor Rob Page to jasno istakao.

"Kada imate jednu veličinu kao što je Bale, sa svim što je učinio za Vels i utjecajem koji može da ima čak i u samoj blizini igrača u svlačionici, to morate iskoristiti“, rekao je Page.

Pojavile su se informacije da je Bale itekako zainteresiran za to.

“On je zainteresiran? Za koju ulogu? Razgovarat ćemo za par sedmica“, dodao je on.

Bale je karijeru počeo u Southamtonu, a 2007. godine za 14,7 miliona eura odlazi u Tottenham. Šest godina kasnije za 101 milion eura odlazi u Real Madrid. Bio je kasnije još jednu godinu na posudbi u Spursima, a ljetos odlazi u LAFC u kojem je i završio karijeru.

Oglasi

Za reprezentaciju Velsa nastupio je 111 puta i postigao 40 golova. Igrao je s njima na dva Evropska prvenstva, a kruna reprezentativne karijere svakako je bio nastup na Mundijalu u Kataru.

Najblistavije momente u karijeri ostvario je s Realom s kojim je pet puta bio prvak Evrope, četiri puta prvak svijeta, tri puta prvak Španije, tri puta osvajač UEFA Superkupa, jednom španskog Kupa Kralja, te tri puta španskog Superkupa, a bio je i najbolji strijelac na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu u sezoni 2017/18. s tri gola.

Na odlasku je napisao veliko oproštajno pismo.

"Nakon pažljivog razmatranja, najavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala.

Osjećam se nevjerovatno sretnim što sam ostvario svoj san da se bavim sportom koji volim. To mi je zaista pružilo neke od najboljih trenutaka u mom životu. Najveći od maksimuma u 17 sezona, to će biti nemoguće ponoviti, bez obzira na to što mi sljedeće poglavlje sprema.

Oglasi

Od mog prvog dodira u Southamptonu do posljednjeg sa LAFC-om i svega između, oblikovalo je klupsku karijeru na koju sam neizmjerno ponosan i zahvalan. Igrati i biti kapiten za svoju zemlju 111 puta je zaista bilo ostvarenje sna.

Iskazati svoju zahvalnost svima koji su odigrali svoju ulogu na ovom putu, čini se nemogućim. Osjećam se dužnom mnogim ljudima što su pomogli da promijenim svoj život i oblikujem svoju karijeru na način na koji nisam mogao ni sanjati kada sam počeo sa devet godina.

Mojim prethodnim klubovima, Southamptonu, Tottenhamu, Real Madridu i konačno LAFC-u. Svi moji prethodni menadžeri i treneri, osoblje iz zadnje sobe, saigrači, svi posvećeni navijači, moji agenti, moji nevjerovatni prijatelji i porodica, uticaj koji ste imali je nemjerljiv.

Moji roditelji i moja sestra, bez vaše posvećenosti u tim ranim danima, bez tako snažnog temelja, ne bih sada pisao ovu izjavu, zato vam hvala što ste me stavili na ovaj put i na vašoj nepokolebljivoj podršci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Moja žena i moja djeca, vaša ljubav i podrška su me proveli. Odmah pored mene za sve uspone i padove, držeći me na putu. Inspirišeš me da budem bolji, a tebe ponosim.

Dakle, krećem s iščekivanjem u sljedeću fazu svog života. Vrijeme promjena i tranzicije, prilika za novu avanturu", napisao je Bale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi