Bale je zbog jedne stvari bio jako iskompleksiran, ismijavao ga je čak i menadžer Harry Redknapp

Smetale mu velike uši

Bale je zbog jedne stvari bio jako iskompleksiran, ismijavao ga je čak i menadžer Harry Redknapp

Edmir Škorić

Gareth Bale je jučer saopštio da je završio nogometnu karijeru iako ima samo 33 godine. Ostat će upamćen kao jedan od najboljih igrača u povijesti Walesa, te kao jedan od rijetkih koji je čak pet puta osvajao Ligu prvaka. Sve te trofeje osvojio je s Real Madridom.

Bale je u svojim najboljim danima bio nezaustavljiv, a posebno se isticao partijama u dresu Tottenhama i Real Madrida. Postizao je neke od najspektakularnijih golova u novijoj nogometnoj povijesti, a ostaće upamćen i po nekim skandalima i velikoj ljubavi prema golfu kojeg je nekad smatrao važnijim i od nogometa.

Također, Bale je kao dijete bio jako iskompleksiran zbog problema sa velikim ušima. U školi su ga maltretirali i zvali "ušati". Da bi donekle riješio problem, Bale je na početku kairjere imao dugu kosu s kojom je sakrivao uši.

Gareth Bale je od malena imao problem sa velikim ušima

Profesor tjelesnog iz Baleove škole rekao je da ga je čak i trener Tottenhama Harry Redknapp ismijavao.

Tako se 2012. sve promijenilo. Kada se Gareth pripremao za najbolju sezonu u Tottenhamu, odlučio se na otoplastiku - kako bi eliminirao stršeće uši. Otoplastika je operacija uklanjanja urođenih i stečenih nedostataka ušnih školjki. Estetski je i rekonstruktivno. Estetski - radi se samo o stršećim ušima, ali rekonstruktivni - kada je potrebno obnoviti oštećenu školjku.

Standardni zahvat estetske otoplastike obično traje od 1,5 do tri sata, preporuča se za djecu od 7 do 14 godina, kada je hrskavica u ljusci još savitljiva i nije do kraja formirana – no za odrasle je takva operacija sasvim normalna pojava. Oporavak od otoplastike traje do dvije sedmice - 10-14 dana nakon operacije vade se šavovi. Tako je izvan sezone bilo sjajno vrijeme za Balea.

Oglasi

Službeno, Gareth nikada nije priznao da je korigirao svoj izgled, no to je prvi primijetio britanski tabloid Mirror 2012. godine.

Upravo tokom prelaska iz Tottenhama u Madrid navijači su primijetili da je Velšanin postupno počeo ćelaviti - a svake godine to je bilo sve vidljivije. Bale je pustio dugu kosu kako bi prekrio ćelavu glavu u stilu Rafaela Nadala, ali nije pomoglo.

Po dolasku u Madrid mnogi su uočili da gubi kosu

Godine 2017. odlučio se na presađivanje kose. Daily Mail je napisao da je saigrač Joe Ledley Garethu preporučio kliniku KSL Hair. Jedan zahvat košta 10.000 funti. Klinika nije potvrdila ovu informaciju, ali je prepisala članak iz The Sun na web stranici. Nakon toga tišina: nema vijesti o uspjehu transplantacije ili snimke Garetha kako gubi kosu.

Bale nije jedini bio u problemu s ušima, pošto je i bivši igrač Barcelone Dani Alves 2009. godine imao otoplastiku. Primijetio je to Eladio Parames, zastupnik bivšeg Realovog trenera Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon jednog El Clasica, Parames je uočio promjenu kod Brazilca: "Nešto se promijenilo u Daniju Alvesu nakon dolaska u Španiju. Operisao je uši, smanjile su se. Nosi i naočale kao kakav intelektualac, ali magarac s malim ušima i naočalama ne postaje doktor, on ostaje magarac".

Bale srećom nije imao tako neugodna iskustva s drugim ljudima, općenito su ga manje kritikovali, a poput mnogih nogometaša uspio je da ispravi sve svoje nedostatke novcem i da se riješi kompleksa iz djetinjstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi