Bale: Sigurno sam broj jedan u Real Madridu što se tiče golfa

Samo još jedan član Kraljeva igra golf

Bale: Sigurno sam broj jedan u Real Madridu što se tiče golfa

E. Čaušević

Gareth Bale još uvijek se nalazi van terena zbog povrede koljena koju je doživio prošlog mjeseca.

Fudbaler Real Madrida na teren bi se trebao vratiti za mjesec dana, a u dosadašnjem dijelu sezone uspio je odigrati samo tri utakmice za kraljevski klub i zabio je jedan gol.

Bale se ljetos vratio u Real nakon jednogodišnje posudbe u Tottenhamu koji na kraju nije otkupio njegov ugovor.

No, Velšanin se sigurno obradovao kada je Carlo Ancelotti odlučio da se vrati u kraljevski klub zbog čega je ponovo iskočio u prvi plan i postalo je jasno da će dobiti novu šansu u Realu.

Navijači Reala prethodnih sezona najviše su mu zamjerili što mu klub nije bio na prvom mjestu, a to Bale nije ni krio. Jednom prilikom je pozirao sa zastavom Velsa na kojoj je pisalo "reprezentacija, golf, pa tek onda Real Madrid".

Poznato je da je Bale veliki zaljubljenik u golf i često slobodno vrijeme provodi igrajući ga. U izjavi za španske medije čak se i našalio da je on daleko najbolji golf igrač u Real Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U Real Madridu od cijele ekipe samo ja i Courtois igramo golf. Mogu reći da sam ja najbolji golf igrač u Real Madridu. Courtois sigurno nije bolji od mene. Koristim svaku priliku da budem dio nekog golf turnira jer zaista uživam u tome", rekao je Bale i dodao.

"Nevjerovatno je pod kakvih pritiskom su igrači golfa. I u fudbalu imamo pritisak, ali ne baš toliko. Golf je dosta inteligentniji sport u kojem osjećate nevjerovatan pritisak na terenu jer ste tu sami i nemate saigrače da vam pomažu. Iako na stadionu znam igrati pred 80.000 navijača ipak u golfu osjećam veći pritisak kada igram".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Pa vjerovatno osjećaš veći pritisak jer nisi 100% siguran u svoje sposobnosti, kao u fudbalu koji si vjerovatno počeo kao djete da treniraš
3 0
Klicko
Najjači igrač.Godinama muze penal madrid a ne igra hahhaa kakva kraljina
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi