Nula dva šampiona za kraj sezone, Real peti put u nizu nije zabio Betisu u Madridu

Za njih je Primera završena

Nula dva šampiona za kraj sezone, Real peti put u nizu nije zabio Betisu u Madridu

E. Ganibegović

Real Madrid i Real Betis remizirali su bez golova u 38. kolu španske Primere. 

Prvu šansu imao je u devetoj minuti Real Madrid preko Benzeme kome je šut blokiran. Odmah nakon toga šutira i Kroos, ali pored gola.

Prvi ozbiljniji pokušaj gostiju u 20. minuti, Jose je šutirao pored gola. Do kraja poluvremena bilježimo još pad Benzeme u kaznenom prostoru Betisa, no penal nije dosuđen.

Na otvaranju drugog dijela ponovo prijeti Benzema, ali mu je gostujući golman odbranio šut na koju natrčava Rodrygo i šalje je preko gola.

U 58. minuti novi pokušaj Benzeme, ali ponovo pored gola.

Francuzu se jednostavno večeras nije dalo, u 84. minuti je promašio zicer. Betis je sve to mogao kazniti tri minute prije kraja, ali Joaquin je uprskao sjajnu šansu i ostalo je 0:0.

Oglasi

U nadokandi je Real propustio još dvije šanse i to preko Ceballosa i pogađate - Benzeme. 

Treća je ovo utakmica u nizu u Madridu koja završava 0:0 između ova dva kluba, a peta u kojoj Real nije zabio Betisu na svom terenu. Prije posljednja tri remija, Betis je u Madridu slavio pobjede od 0:2 i 0:1.

Real Madrid sezonu završava kao prvak Španije s 86 poena, dok je Betis peti sa 65 i igrat će Evropsku ligu naredne sezone. Ove sezone osvojili su Kup kralja i večeras smo prije meča vidjeli dvostruki špalir koji su jedni drugima priredili igrači dva Reala.

Vrijedi spomenuti i da su u istom terminu sjajnu utakmicu odigrali Rayo Vallecano i Levante, a gosti, koji će iduće sezone igrati u Segundi, slavili su s 2:4. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 38. kolo:

Real Madrid - Real Betis 0:0 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
No penalty no party.Logično
2 13
King_Kenny
...ne mogu raspali Betis da pobijede...protiv Liverpoola nemaju sta traziti...mislim da ce ovo biti najnezanimljivije finale LP ikada,rijesit ce ih Liverpool do 30.minute...
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi