Gareth Barry večeras ruši apsolutni rekord Premier lige
Foto: EPA

Iskusni veznjak postaje fudbaler s najviše nastupa

Gareth Barry večeras ruši apsolutni rekord Premier lige

Za 20-ak minuta će na Emiratesu Arsenal i WBA odigrati posljednji susret šestog kola Premier lige, a fudbaler gostujuće ekipe, iskusni Gareth Barry, će oboriti veliki rekord.

Naime, ovaj nekadašnji fudbaler Manchester Cityja se našao u startnoj postavi West Broma pa je izvjesno da će večeras "pasti" novi rekord engleske Premier lige.

Gareth Barry se već izjednačio s legendarnim Ryanom Giggsom po broju nastupa u Premier ligi. Obojica su tako skupila po 632, a Barry će upisati i 633. utakmicu u elitnom rangu engleskog fudbala.

Podsjetimo, Gareth Barry je jedini fudbaler u historiji Premier lige koji je više od 600 puta utakmicu započeo od prve minute. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barry je svoj profesionalni debi imao davne 1998. godine u dresu Aston Ville, klub u koji je stigao iz omladinskog pogona Brightona. Nastupao je još i za Manchester City i Everton, a za reprezentaciju Engleske je odigrao 53 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi