Englezi objavili na koji način je Southgate birao izvođače penala, čak su i igrači bili šokirani

Vjerovao je statistici

Englezi objavili na koji način je Southgate birao izvođače penala, čak su i igrači bili šokirani

E. Čaušević

Reprezentacija Engleske nije uspjela da osvoji Evropsko prvenstvo jer su u finalu poraženi od Italije.

Englezi već decenijama čekaju da dođu do tiule na velikom takmičenju, te su mnogi bili sigurni da će ovaj put uspjeti da dođu do samog kraja, ali se to ponovo nije desilo.

Engleska je poraz doživjela nakon penala u kojima su Italijani bili bolji. Tragičari su bili Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka koji su promašili penale.

Zbog toga su oni dobili velike kritike, a neki su ih čak vrijeđali na rasnoj osnovi što je zaista neprihvatljivo.

Međutim, na udaru kritika našao se i selektor Gareth Southgate koji je u posljednjoj minuti drugog produžetka u igru uveo Rashforda i Sancha kako bi oni izveli penale, ali su promašili.

Daily Mail objavio je danas da su došli do informacija na osnovu čega je Southgate izabrao da oni izvode penala jer je u ekipi bilo nešto iskusnijih igrača o njih.

Oglasi

Naime, ovaj engleski portal objavio je da su igrači Engleske vježbali penale još od septembra prošle godine, te da su na osnovu tih treninga na kraju Southgate i njegovi pomoćnici odlučili ko su najbolji izvođači penala.

Njegov pomoćnik Steve Holland je pomno pratio izvođenje penala na svakom okupljanju, a Saka je imao najbolji učinak od svih igrača u reprezentaciji Engleske i zbog toga ga je Southgate izabrao.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Saka je imao bolji postotak od Sterlinga i Grealisha koji nisu izveli penale, te je Southgate odlučio da vjeruje u mladog igrača Arsenala.

Kako je dodao Daily Mail igrači navodno nisu znali za takav sistem biranja, te su bili šokirani kada su vidjeli da je Saka izabran među pet izvođača penala. Southgate je vjerovao statistici s treninga, ali na kraju to nije bio dobar odabir.

Top Komentari

stakleni
Ne gledaš statistiku, nego formu u utakmici, a možda najdalje u zadnjih par utakmica. Penali nisu tek tako statistika. Mada niko ne garantuje da Sterling ne bi promašio.
5 0
Zoilomas
Nije on kriv sto igraci koji primaju bogatstvo neznaju zabiti penal kad treba.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi