Redarima iz džepova ispadao novac: "Prišao je navijaču, a on mu je izvadio nož i počeo prijetiti"

Totalni haos u finalu na tribinama

Redarima iz džepova ispadao novac: "Prišao je navijaču, a on mu je izvadio nož i počeo prijetiti"

E. Čaušević

Engleska je u nedjelju na Wembleyju poražena od Italije u finalu Evropskog prvenstva.

U Engleskoj je pred finale vladala nevjerovatna euforija jer su mnogi vjerovali da reprezentacija konačno može da "skine prokletstvo" i osvoji trofej na velikom takmičenju, ali se to nije desilo.

Englezi su na kraju poraženi u finalu na Wembleyu od Italije i to nakon penala. Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 1:1, a Azzurri su u penalima bili bolji i došli su na tron Evrope.

Na Wembleyju je tokom cijelog dana vladao pravi haos jer je tu bilo nekoliko hiljada navijača koji nisu imali ulaznicu za ovu utakmicu.

No, sat vremena pred početak nekoliko stotina navijača krenulo je ka ulazima, te su neki uspjeli na silu da prođu osiguranje na stadionu i uđu na tribine kako bi pratili utakmice.

Oglasi

Redari na stadionu odradili su užasan posao u ovom finalu, a mediji u Engleskoj pišu da su neki od njih čak uzimali novac od navijača koji nisu imali ulaznice, te su ih puštali na tribine.

Neki od svjedoka su odlučili za londonski Times da ispričaju šta se sve dešavalo na Wembleyju u nedjelju, te je jednostavno nevjerovatno da su Englezi toliko zakazali u organizaciji finalne utakmice.

"Bila sam totalno šokirana jer nikada u životu nisam vidjela takve stvari. Jedan redar imao je prepune džepove novca koji mu je ispadao. Uzimao je novac jer je pušta ljude na stadion bez ulaznice. Rekla sam to drugim redarima. Jedan od njih prišao je navijaču koji nije imao kartu, a on je izvadio nož i počeo da mu prijeti", rekla je jedna svjedokinja za Times.

Ovu priču potvrdio je i televizijski voditelj Matthew Stadlen koji je također izjavio da je vidio kako redari uzmaju novac i puštaju navijače na tribine.

"Osiguranje na stadionu bilo je na sramotnom nivou. Nisam mogao vjerovati da uopšte nema policije jer su oni došli tek kada se situacija izmakla kontroli. Na tribinama su bili i huligani koji su ranije kažnjavani i čak su tukli navijače Italije", izjavio je Stadlen.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U neredima na finalu povrijeđeno je 19 policajaca, a policija je uhapsila 86 navijača Engleske koji su pravili incidente na i oko stadiona.

Englezi s Irskom žele da organiziju Mundijal 2030. godine, ali ovo će im biti šamar u lice i veliki minus zbog čega bi mogli da izgube domaćinstvo za koje su bili prvi favoriti.

Top Komentari

Zulfikar
Sta ste drugo ocekivali, pa nece jedan redar rizikovati svoj zivot za 15 pounds mora i on nesto zaraditi ?.
0 7
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Kaze kod nas ovo ima samo. Glupi bosnjo ni 5% se ovde ne radi sta se u svjetu radi
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi