Neville bijesan zbog potpisa engleskih klubova: Izbacite ih iz lige, oduzmite im titule

Žestoko je reagovao na vijest o stvaranju Superlige

Neville bijesan zbog potpisa engleskih klubova: Izbacite ih iz lige, oduzmite im titule

M. Šljivak

Jedanaest klubova iz Španije, Engleske i Italije potpisalo je sporazum oko osnivanja evropske Superlige.

Veliki broj evropskih velikana stavio je potpis na ovaj dokument, a naravno na takav potez su se odlučili kako bi umjesto UEFA-e kontrolisali zaradu od TV prava.

Ovo takmičenje bi trebalo da se sastoji od 16 stalnih timova uz još četiri kluba koji bi plasman ostvarili kroz nacionalna prvenstva, a klubovi bi igrali 18 utakmica grupne faze i zatim završni dio od četvrtfinala.

Za sada su iz Engleske potpis na ugovor stavili Manchester United, Tottenham, Arsenal i Liverpool i izazvali su zaista žestoke reakcije.

Legenda Manchester Uniteda Gary Neville prvi je podigao glas i rekao je da mu se ovi klubovi gade nakon ovakve odluke.

Oglasi

"United, Spursi i Arsenal čak ne igraju u Ligi prvaka. Arsenal je potpuno pogubljen klub i očekuju dobre stvari ako uđu u Superligu? Odvratno", započeo je Neville izlaganje za Sky Sports i nastavio je:

"Ovo je sramota. Mora se provjeravati potrošnja klubova i ovo je čista pohlepa. Vlasnici nemaju nikakve veze sa klubovima i navijači ih moraju zaštiti".

Nije se na ovim riječima Neville zaustavio i nastavio je sa žestokim napadima na spomenute klubove, najviše na svoj United.

"Navijač sam Manchester Uniteda 40 godina, ali sam zgrožen Unitedom i Liverpoolom. Neka uđu u ligu, a onda ih kaznite. Teško ih kaznite, ogromnim kaznama, oduzimanjem bodova, oduzmite im titule. Izbacite ih iz lige i dajte trofeje Fulhamu i Burnleyju. Što je dosta dosta je. Navijači se neće pomiriti sa ovim. U doba velike krize i mnogih klubova koji se bore, vlasnici preko zooma pričaju novcu. Ovo je prava pohlepa", rekao je Neville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi ljudi iz svijeta fudbala dijele mišljenje Garyja Nevilla i vidjet ćemo kako će sve završiti

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PeppermintSA
Svaka čast, Gary!
12 0
MaDaj
Svaka čast...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi