Gasperini ostao bez najboljeg strijelca pred Inter: Čekao sam da lopta izađe da ga zamijenim...

Duvan Zapata zaradio suspenziju

Gasperini ostao bez najboljeg strijelca pred Inter: Čekao sam da lopta izađe da ga zamijenim...

Atalanta je sinoć za 15 minuta razbila Bolognu. Već nakon 15 minuta igre ekipa iz Bergama je imala 4:0, a Bologna je do kraja utakmice uspjela jednim golom tek, koliko-toliko, ublažiti poraz.

U strijelce se i jučer upisao sjajni Duvan Zapata koji je na taj način stigao do 20. gola u ovoj sezoni Serije A.

Atalanta se trenutno nalazi na petom mjestu u Seriji A i ima samo bod manje od Milana koji drži četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Boriće se Atalanta do kraja sezone za Ligu prvaka, a već u narednom kolu ekipu iz Bergama očekuje važno gostovanja - na Meazzi kod trećeplasiranog Intera.

Ipak, Atalanta će ne Meazzi biti bez svog najboljeg strijelca Duvana Zapate koji je sinoć zaradio novi žuti karton i suspenziju za Inter.

Zapata je dobio žuti karton u 60. minuti pošto je koji trenutak ranije rukom zaustavio loptu prilikom postizanja, naknadno poništenog, gola.

Da stvari budu gore za Atalantu, trener Gasperini je u tim trenucima želio zamijeniti Zapatu i odmoriti ga za Inter, ali je Kolumbijac zaradio suspenziju dok je Barrow čekao kraj aut linije da uđe u igru umjesto njega.

Trener Gasperini je "podivljao" kada je vidio da je njegov najbolji strijelac zaradio žuti karton, ali se nakon utakmice ipak smirio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želio sam zamijeniti Zapatu, čekao sam da lopta izađe iz igre, a onda je dobio žuti karton zbog instiktivne geste. Propustiće Inter i to je za nas nezgodna situacija", izjavio je Gasperini, dok je sam Zapata poručio sljedeće:

"Nisam imao sreće u toj situaciji, ali žuti karton je morao doći prije ili kasnije... Moramo nastaviti ovim putem, ali znamo da će biti teško protiv Intera u nedjelju. Ipak, siguran sam da će se Atalanta dobro snaći čak i bez mene".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi