Atalanta prvi klub koji je dao četiri gola za 15 minuta još od 1932. godine!

Nevjerovatan početak meča

Atalanta prvi klub koji je dao četiri gola za 15 minuta još od 1932. godine!

E. Čaušević

Fudbaleri Atalante trenutno igraju na svom terenu protiv Bologne meč 30. kola Serije A.

Atalanta je odigrala nevjerovatno prvo poluvrijeme nakon čega imaju prednost od 4:0 i može se reći da je ova utakmica već riješena što se tiče pobjednika.

Nevjerovatno da su domaći sve golove uspjeli postići nakon samo 15 minuta utakmice što se u Seriji A nije desilo čak 87 godina. Dva gola za domaće postigao je Iličić, dok su po jedan dodali Zapata i Hateboer.

Zadnji klub koji je uspio dati četiri gola u prvih 15 minuta utakmice je Juventus koji je to uradio u martu 1932. godine.

Stara dama je tada igrala protiv Rome i nakon 15 minuta su vodili 4:0. Juventus je ovaj meč na kraju dobio sa 7:2.

Također, Iličić je dva gola dao u prvih pet minuta što se dugo nije desilo. Prije njega to je uradio legendarni Marco Di Vaio u dresu Parme u decembru 2001. godine u pobjedi od 3:2 protiv Udinesea.

Top Komentari

Analiticar
I prvi klub koji je u Europskom takmicenju u gostima pobjedio 8-0. Doduse tu im je pomogao trener domaceg tima koji je nista drugo nego obicni glupan.
0 15
Zeleni_zub
Jel ovo opet sa sarajevom igraju?
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi