Gasperini pred historijski meč za Atalantu: Božica i ja bit ćemo jači od koronavirusa

Trener Atalante

Gasperini pred historijski meč za Atalantu: Božica i ja bit ćemo jači od koronavirusa

Valencia i Atalanta večeras na Mestalli igraju revanš susret osmine finala Lige šampiona. 

Zbog koronavirusa ovaj duel bit će igran iza zatvorenih vrata, a isti je razlog zbog kojeg nije održana ni press konferencija jučer.

Italijanski Tuttosport najavio je susret tako što je kontaktirao Gian Piero Gasperinija, a on je kazao kako je ovo historijska utakmica za njegov tim.

"Večeras nas u Valenciji čeka najvažnija utakmica u 112 godina dugoj historiji Atalante. Ako prođemo ovo kolo, ući ćemo u osam najboljih ekipa u Europi. Kako god završilo, ovaj rezultat je nagrada za sve što radimo. Žalimo razveseliti naše navijače u ovom teškom trenutku. Božica i ja bit ćemo jači od koronavirusa, obećavam vam", kazao je Gasperini.

Osvrnuo se i na činjenicu da u Seriji A nećče biti fudbala do 3. aprila zbog koronavirusa.

"To je odluka kakva se mora prihvatiti jer je donesena za dobrobit svih građana Italije. Fudbal nema svoj svijet. Živimo u izvanrednom stanju i moramo se prilagođavati. Ono što je bitno je da se Atalanta više nikad ne vrati u vrijeme kad je opstanak u ligi bio cilj".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atalanta u posljednje vrijeme igra nenormalan fudbal i ima šest pobjeda na posljednjih sedam mečeva u svim takmičenjima. U tom periodu postigla je čak 24 pogotka.

U večerašnjem meču brani prednost od 4:1 sa San Sira.

Top Komentari

Honduras
Herco
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi