Gattuso: Manje bi boljelo da mi je neko zabio nož
Debi kao najgora noćna mora za nekadašnjeg prvotimca Milana. (Foto: EPA)

Poslije šokantnih 2:2 u Beneventu

Gattuso: Manje bi boljelo da mi je neko zabio nož

Edmir Škorić

Nije moglo gore, tvrdi Gennaro Gattuso nakon 2:2 u gostima kod Beneventa u njegovom debiju na klupi Milana.

 

Milan je dva puta vodio u Beneventu, ali je domaćin u 95. golom golmana stigao do velikog, povijesnog boda u Seriji A. Rossoneri su praktično u zadnjem napadu na meču primili gol i srušili su se Gattusovi snovi.

A sanjao je uspješan debi, pobjedu, protiv najgore moguće ekipe u Evropi. Da stvar bude još gora, Gattuso je danima prije utakmice tvrdio da je Benevento ozbiljan tim, da se mora igrati kao da je finale Lige prvaka, ali sve je bilo uzaludno. Nedostajalo je i sreće...

"Da, boli, moram da priznam. Koliko boli? Više nego da me neko ubo nožem! To bi me manje boljelo. I sada ližem bolnu ranu", kazao je Gattuso, koji je nedavno naslijedio Vincenza Montellu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I bit će da su u pravu svi oni koji kažu da nije do trenera nego da Milanu fali dosta više od skupih pojačanja. Možda jesi skupi, ali ne i dovoljno karakterni i mentalno jaki. Ili će sve to demantovati u narednim utakmica?

Milan poslije 15 kola ima samo 21 bod i tek je na osmom mjestu, dok je vodeći gradski rival Inter već na 39 bodova. Ispred Milana su još Napoli, Juve, Roma, Lazio, Sampdoria i Fiorentina.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi