Golman Beneventa opisao historijski momenat: Samo sam zažmirio i skočio

Zabio za remi protiv Milana

Golman Beneventa opisao historijski momenat: Samo sam zažmirio i skočio

Golman Beneventa Alberto Brignoli apsolutni je sportski junak dana.

Njegov klub je 15 kola čekao da osvoji prvi bod u svojoj premijernoj sezoni u Seriji A i danas je napokon došao do njega, ali na kakav način. Protivnik je bio slavni Milan, a Benevento je do remija 2:2 stigao u petoj minuti sudijske nadoknade i to golom čovjeka od kojeg se najmanje očekivalo da pogodi.

Brignoli je nakon utakmice bio najtraženiji čovjek u mix-zoni, a u kratkoj izjavi je opisao kako je sve izgledalo iz njegove perspektive.

"Teško je ovo objasniti. Gubili smo, bili su posljednji trenuci utakmice i stvarno nismo imali ništa da izgubimo. Otišao sam u protivnički šesnaesterac i sačekao ubacivanje. Samo sam zažmirio i skočio, nisam ni slutio da će se sve ovako završiti. Na kraju sam postigao gol kakvih se ne bi postidjeli ni napadači", ispričao je Brignoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi