Gattuso: Milan nije kao Brad Pitt, ružan je poput mene

Zanimljiva poruka trenera Rossonera

Gattuso: Milan nije kao Brad Pitt, ružan je poput mene

Milan će u nedjelju odmjeriti snage sa Udineseom u okviru Serije A, a trener Rossonera Gennaro Gattuso pred ovu utakmicu priznaje da se divi narednom protivniku i poziva svoju ekipu "da se spusti na zemlju".

Biće ovo prvi put da će se dvojica nekadašnjih saigrača iz reprezentacije Italije koja je 2006. godine osvojila Mundijal, kao treneri naći na suprotnim stranama, s obzirom da je glavni strateg Udinesea Massimo Odo.

"Ja i Massimo Odo smo dijelili puno toga. On je inteligentan i duhovit momak, a njegovi uspjesi dovoljno govore za sebe. U prošlosti je dobio nekoliko šamara od mene zbog smicalica koje je priređivao, jer smo nas dvojica imali različite ideje o tome kako se treba spremiti za utakmicu", šaljivo je govorio Gattuso o svom odnosu sa trenerom Udinesea.

"Sutra nam je potrebno sjajno izdanje da bi došli do povoljnog rezultata. Udinese je fizički veoma jaka ekipa, tjeraju protivnike da se povuku, ali se i brzo transformišu u kontranapad. Sve moramo nastaviti raditi kako treba, jer su trenutno jedino Napoli i Juventus u boljoj formi od nas", istakao je trener Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je nakon užasnog starta sezone konačno vezao nekoliko dobrih rezultata u Seriji A, ali Gattuso upozorava da njegova ekipa mora ostati čvrsto na zemlji.

"Ne smijemo zaboraviti šta su ljudi govorili o nama samo prije šest sedmica, u suprotnom možemo samo nazadovati. Mi nismo sada kao Brad Pitt, i dalje smo ružni poput mene i moje brade, imamo tamne podočnjake", dodao je na kraju, u svom stilu, Gennaro Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi